Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2012, 20:19
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to , że klub który na przestrzeni kilku lat zdobył tyle mistrzostw nadal posiada jedno boisko trawiaste treningowe, a klub Hutnik, który ledwo zipie posiada boiska trawiaste, balon . Naśmiewali się z Bednarza poprostu

Eee...typowe dla mediów powtarzanie półprawd, ćwierćprawd i zwykłych kłamstw. Chodzi o kompleks terningowy Com-com zone przy stadionie Hutnika. On ani nie należy do Hutnika, ani nie jest zarządzany przez Hutnika, ani użytkowany przez Hutnika.

Z tego co wiem kompleks został zbudowany za pieniądze miejskie i jest teraz zarządzany przez fundacje Siemacha, która do niego dokłada, żeby nowohucka młodzież miała gdzie ćwiczyć.
Na boiskach piłkarskich ćwiczy też szkółka piłkarska podszywająca się pod tradycje Hutnika "Stowarzyszenie Pomocy Młodym Talentom Sportowym Hutnik Kraków" które nie ma nic wspólnego z grającym w III lidze Hutnikiem (Nowy Hutnik 2010). Miedzy tymi organizacjami, powstałymi na gruzach upadłego starego Hutnika jest cały czas mała wojna, bo ten klub młodzieżowy każe sobie płacić jak za woły za każdego zawodnika którego chce przejąć ten Hutnik ligowy, za co on nie chce płacić, bo ani nie ma kasy, i nie uważa za stosowne bo te zajęcia są dotowane mocno przez miasto.

Reasumując:
- ośrodek wybudowało miasto, a nie ledwo zipiący Hutnik
- ośrodek jest mocno dotowany przez miasto, Fundacje Siemacha i składki rodziców (a z tego co wiem SPMTS doi ich mocno) a nie utrzymywany przez ledwo zipiącego Hutnika - są to deficytowe ogranizacje typu non-profit (tzn. deficytowe z założenia, bo słyszałem, że ten prezes SPMTS nieźle na tym wychodzi że wszyscy ich dotują)

Pewnie gdyby się dało, to Wisła by na tym ręke położyła, ale nie da się budować i dotować takich rzeczy jeśli byłyby zarządzane przez zwykłą firmę jaką jest Wisła, dlatego siedzą na tym organizacje pożytku publicznego. Gdyby zaś Wisła sama chciała taki ośrodek zbudować i utrzymywać, to musiałaby na to znaleźć dodatkową, dosyć dużą kasę - a jak jest z kasą w Wiśle wszyscy wiemy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując