Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2012, 16:55
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
CO to znaczy teorię spiskową?Teorie spiskowe nakreśliło ci ponad 100 profesorów uczelni techniznych.
1) Teorie spiskowe odnoszą się głównie do kuli ognia za samolotem i strzałów z 9 sekundy oraz pokrewnego fan-ficu. Co nie oznacza, że to, o czym piszesz, traktuję jako fakt. Raczej jako teorię - naukową, ale wciąż teorię.
2) Nie twierdzę, że na pewno nie było zamachu - tego nie wiem i pewnie nigdy wiedział na pewno nie będę.
3) Teoria pozostaje teorią jak długo nie zostanie uznana za fakt. Mieliśmy w historii wiele teorii naukowych, których długo nikt nie potrafił potwierdzić, pomimo mnóstwa przekonujących przesłanek. Mieliśmy mnóstwo teorii naukowych, które uznano za fakt, by wkrótce potem zostały obalone. Nie jestem w stanie zaufać prokuraturze, bo uważam, że nawet bez celowości w swoich działaniach, może okazać się niekompetentna. Ale owych profesorów uczelni technicznych również nie biorę poważnie. Ich "śledztwo" zostało przeprowadzone z nadania politycznego. Miałem do czynienia z uczelnią techniczną i wiem, że pracują tam ludzie. Ludzie, którzy nierzadko nie potrafią swoich własnych przekonań oddzielić od nauki, a tytuł profesora posiadają pomimo pisania słowa "pół" przez u otwarte. Takie, za przeproszeniem, oszołomy jak Macierewicz i Niesiołowski również nie tylko dysponują tytułami naukowymi, ale także, przynajmniej swojego czasu, piastowali stanowiska nauczycieli akademickich/wykładowców.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując