qbbba napisał(a):

|
Bez jaj... posadzić chłopa z kamerą, który przez 90 minut kadruje ławkę rezerwowych należy nazywać fajnym pomysłem marketingowym? Mając TAKI dostęp do piłkarzy, całego zaplecza klubowego, kuluarów i itp. - marketing nie robi NIC! Wystarczy spojrzeć na telewizję klubową Jagiellonii bądź Korony. Ok - zgodzę się, że jakościowo (w sensie realizatorskim) nie jest to mistrzostwo świata, ale bije nas na łeb. Natomiast filmiki promocyjne - jak ten z akcją dla studentów - realizuje zewnętrzna firma. Niemniej jednak ja będę się upierał - marketing Wisły w ogóle nie wykorzystuje przywileju, że ma do dyspozycji piłkarzy, trenerów, prezesów. ZERO jakiejkolwiek kreatywności.
|
Zgodzę się z Tobą natomiast rozumiem co WISŁAZWE chciał przekazać.
Wygląda to lepiej jeśli za tło postawimy sobie to co było robione wcześniej, mianowicie nie ma już postawionej kamery na wprost kibiców i wrzuconego filmiku pod tytułem doping z meczu X.
Według mnie to było bezsensowne z racji tego że SKWK też nagrywało swoje filmiki z dopingu, TWSD często tez robiło podobnie. Większość wislackich portali niestety karmiła kibiców kamerą postawiona na wprost kibiców.
Cieszy to, że jest próba zrobienia ciekawszego filmiku.
Za wzór można sobie postawić chociażby oficjalny Legii, a tutaj wklejam filmik który został zrobiony z ich ostatniej wizyty R22:
http://www.youtube.com/watch?v=9Lu_vvQuVWI
Fajnie przedstawiony nie tyko dla kibica Legii ale jest również wiele ujęc kibiców Wisły co sprawia że filmik jest interesujący również dla kibiców drużyny przeciwnej. Z tego co widzę włączyl chybai sobie możliwość nawet zarabiania poprzez reklamy, nie wiem czy to opłacalne.
edit: to co mnie denerwuje to oficjalna strona klubu. Uważam że marnotrawiona jest przestrzeń na stronie gdzie jest miejsce chociażby dla tapet z przed kilku lat z piłkarzami, którzy już nie reprezentują barw Wisły.