Wyświetl pojedynczy post
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2012, 11:46
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Widowisko to nie było piękne ... ale ty thechris masz chyba jakiegoś doła ...
Trener Widzewa powiedział po meczu że wygrała drużyna lepsza.
Dwie żólte kartki były z kapelusza (w jednej sytuacji w ogóle nie było faulu).
Widzew niedawno jeszcze liderował więc wygrana u nich powinna nas ciutkę cieszyć.
Proponuję ci thechris dwie opcje:
Oglądać tylko naszą buraczaną
Oglądać tylko angielską, hiszpańską i niemiecką ligę.
Oglądanie i tego i tego doprowadza cię jak widzę do depresji ..
Czy do depresji...? Irytuje mnie fakt, że 20 a nawet 30 minut w polskiej Ekstraklasie da się grać w miarę jako tako w piłkę a potem przez godzinę jest kopanina i przepychanie piłki, jakiej na orlikach próżno szukać. Zupełnie bez sensu. Winne jest m.in. dupiane sędziowanie. Widzew powinien kończyć ten mecz w ósemkę i szlag mnie trafia jak słyszę kiedy debilni komentatorzy pyszczą na arbitra, że daje za dużo kartek. Wisła oczywiście w takich warunkach i na takich zasadach gry pogubiła się ale z drugiej strony wszystkie mecze w Ekstraklasie wyglądają podobnie i sędziowanie również. Dlatego nie ma wytłumaczenia, że w końcówce daliśmy się tak stłamsić grając z przewagą zawodnika. Żenujące były te faule Wiślaków prowokujące sytuacje dla Widzewa ze stałych fragmentów gry. Grając z przewagą zawodnika i posiadając ponoć bardziej doświadczoną kadrę, w końcówce meczu to Wisła powinna potrafić utrzymać piłkę na polu karnym przeciwnika dłużej niż 1-2 sekundy. To Wiślacy powinni zbierać faule i zwalniać grę skoro kreowanie czegokolwiek było takie trudne. Tymczasem statystyki są takie, że Widzew faulował w 2 połowie tylko 6 razy a Wisła aż 14. Fajnie, że wygraliśmy ale od 13 minuty jeden strzał Wisły w światło bramki Widzewa to niezbyt dużo. Wygraliśmy w MMA z Widzewem, mam nadzieję, że w następnej kolejce wygramy z Amicą w piłkę nożną.
Odpowiedz cytując