Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2012, 14:47
kuczmen napisał(a):Wyświetl post
W poważnym kraju to np.jakim?daj przykład prosze.Ty chłopie chyba tv nie oglądasz skoro muwisz ze te słowa są nie możliwe .Każdego dnia słyszymy bzdury i to większe.Ale wymien kraj w którym polityka jest taka ą ę i wszystko łatwo idzie.Często własnie politycy używają takich zwrotów więc prosze o przykład
Polskiej TV nie oglądam, bo nie jest mi to do niczego potrzebne. Tym bardziej że potrzebuje informacji a nie jakiś komentarzy niedouczonych pismaków.

Poważny kraj wg mnie to taki, gdzie są zachowywane chociażby minimalne pozory w grze politycznej i pewnych norm się nie przekracza. Mówię o czołowych politykach danego kraju. Pewnie, że jacyś niszowi politycy, którzy chcą się wybić na pierwsze strony gazet, sformułowania o dożynaniu kogoś puszczają w świat, pod własnym nazwiskiem. Może nie tyle w świat co w najbliższą okolicę, bo niszowi to mają do siebie, że działają na okolice. Tutaj takie słowa wypowiada minister spraw zagranicznych Rozumiesz już o czym mówię? Słowa, to raz o dożynaniu a dwa ten wpis. Kosmos.

A to ,że jesteś karmiony głupotami, to cóż ja Ci mogę poradzić. Nie oglądaj, nie słuchaj, skoro wiesz, że są to głupoty.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.