Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2012, 20:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Zatem jeśli wrócimy do początku tej dyskusji to Twoje rozważania (jedna z teorii oparta na nierealnych założeniach) są zupełnie oderwane od rzeczywistości i mimo tego, że czyta się to fajnie, bo
są podane w przystępnej i ładnie napisanej formie to nie mają żadnej wartości.
Ok - gdzie moje rozważania są oderwane od rzeczywistości? Konkretnie.

my jako naród jesteśmy "hienami smoleńskimi"
Z całym szacunkiem ale czy Tobie się czasem coś w d... nie poprzewracało z takim generalizowaniem? W każdym społeczeństwie zawsze się znajdzie się grupa debili o niezdrowych zainteresowaniach, ale przypisywanie całemu narodowi ich cech to jakieś przegięcie.Czy też jesteś jedną z hien smoleńskich? Jak wszyscy to wszyscy.

Drozd, przecież twoja osoba jest największą hieną smoleńską na tym forum.
Zachowując wszelkie proporcje - czy Mackiewicza który niepotrzebnie w latach 40-tych jątrzył w sprawie Katynia, też nazwał byś hieną katyńską?

Marszalek napisał(a):Wyświetl post
Do tego jesteśmy makabrycznie zakompleksieni. Rzecz jasna nie odnosi się do wszystkich ale zdecydowana większość Polaków jest taka.
Czytając twierdzenia Polaków o Polakach - narodzie "hien smoleńskich" pozostaje mi tylko zgodzić się z Tobą.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"