Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2012, 14:46
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie chciałem właśnie używać terminu "społeczeństwo", czy innego zawężającego, bądź rozszerzającego grupę docelową, gdyż tyczy się to niemal wszystkich, albo lepiej to ujmując reprezentacji tego narodu. Zgodzę się z tym co napisałeś, a szczególnie z kompleksami, które nie tylko mamy na punkcie gospodarczym, ale przede wszystkim biorą się one z tego, że duża część rodaków ma problem własną tożsamością narodową i często przypadki nie przyznawania się do tego, że pochodzi się z Polski za granicą są tego najlepszym dowodem. Niedocenianie swojej wartości rodzi z kolei kiepskie perspektywy na przyszłość tego kraju, gdyż samym zapatrywaniem się na tradycję i tożsamość narodową nie da się skutecznie rywalizować na arenie międzynarodowej bez stawiania na kapitał ludzki, B+R oraz bez poprawy samoświadomości u rodaków. Wczorajsze szaleństwo po informacji o opublikowanych zdjęciach określam jako kolejny kamyczek do ogródka i wyzwolenie najniższych instynktów. Zgadzam się w tej materii z Michałem Karnowskim, aby unikać nawet internetowych lodówek.

A kolega emj10 czuje się częścią tego narodu ? Przyznaje się ? Czy bardziej lubi wrzucać kamyczki. A o tradycji lepiej nie wspominać bo to i tak nie wystarczy. Potrzebny jest ... kapitał ludzki. Z czego więc ma ten kapitał wypływać? Jak nie z pewności że jesteśmy równi wszystkim innym. Równi oczywiście potencjałem. Od stuleci jako naród bronimy tyłka Europy na chrześcijańskich zasadach. My o tym wiemy, a przynajmniej wiedzieć powinniśmy. Ta świadomość to źródło niewyczerpanego potencjału.

Tylko oczywiście są tacy którzy historii nie znają bo nie chcą uważają że im niepotrzebna, oni się wstydzą.

Co do zdjęć to klasyczna wrzutka, choć wiele mówiąca.

No i wreszcie cóż to za dziwo hiena smoleńska bo nie wiem do czego się porównywać .
Hej Nasz TS !!