Wyświetl pojedynczy post
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2012, 23:12
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie wątpliwość jest jedna czy był/jest sens opowiadać o tym że wszyscy są na sprzedaż a my jesteśmy w ciemnej d..pie na cały świat czy nie lepiej było to robić po cichu.
To że Wisła jest w największym kryzysie ery Cupiała to prawda.

Nie da się szczególnie w dobie kryzysu tak dalej działać. Trzeba przeorganizować nasz klub.

Czy Bednarz jest do tego najlepszym kandydatem nie umiem ocenić.
Na pewno nie ma sensu wieszać po nim psów bo te niepopularne decyzje to nie jest jego pomysł tylko Cupiała.
W normalnych warunkach za słowa że wszyscy są na sprzedaż a finansowo jesteśmy w ciemnej d..ie powinien wylecieć z klubu - ale nie wyleciał, czyli wypowiedź była celowa. Sens jest chyba taki, żeby zmobilizować co poniektórych piłkarzy do szukania nowego klubu. Też mam wątpliwości, czy ta metoda będzie skuteczna - zobaczymy.

Basałaj postawił wszytko na jedną kartę czyli LM, no i niemal pozostawił za sobą "spaloną ziemię" czego część forumowiczów nie przyjmuje do wiadomości. My po prostu z przyczyn finansowych MUSIMY pozbyć się najlepiej zarabiających graczy. Pensje po 300 - 400 tys. euro rocznie przerastają obecnie nasze możliwości, drużyna jest przepłacona i wydaje mi się, że poprzedni prezes miał tego pełną świadomość.

Pełna zgoda z tym, że trzeba przeorganizować klub - dlatego chciałbym usłyszeć od zarządu strategię rozwoju sekcji piłkarskiej Wisły Kraków na kolejne lata. To jest ważniejsze niż szukanie kozła ofiarnego.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując