Wyświetl pojedynczy post
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2012, 21:38
3 pyt. albo więcej...
ilość pytań sprawia że zabawa jest ciekawsza... nie tylko musisz znaleźć odpowiedź a również powiązać ją z innymi faktami/wydarzeniami, daje do myślenia i dzięki temu układasz sobie całą historyjkę biorąc pod uwagę wszystkie szczegóły. Jakbym się chciał bawić w "pytanie - odpowiedź" to włączył bym sobie 1 z 10.
pytanie związane z piłką nożna...
całe to forum jest związane z piłką nożną... jesteśmy kibicami Wisły, a co za tym idzie również fanami tego sportu. jakieś nawiązanie do tego wydaje mi się że powinno być. dołożenie pytania z piłką to najłatwiejsze co może być... nawet jak pada pytanie z czasów kiedy piłka nożna jeszcze nie istniała.
jeśli chodzi o ilość zdań w zagadce...
nie chodzi żeby to były pytania rodem z milionerów... tylko żeby w danej zagadce było zawartych tyle szczegółów żeby do danego pytanie nie pasowało wiele odpowiedzi.
przykład WISŁAZWE... twoje ostatnie pytanie gdyby zakończyło się po pierwszym epitecie wówczas można by znaleźć 10 takich miast... dodatkowe zdania/opisy/wzmianka dot. piłki nożnej skreśla większość możliwości bardziej przybliżając nas do prawidłowej odpowiedzi... nie chcemy żeby odpowiedzi były "strzelane" a konkretne... dlatego też musi być konkretny opis.

"odkryłem" ten temat stosunkowo niedawno... i to właśnie długie ciekawe historię z zawartymi wieloma pytaniami mi się spodobały... a jak jeszcze doszło nawiązanie do piłki nożnej to już w ogóle masakra... nie wiem jak to wyglądało wcześniej, ale właśnie ze względu na aktualną formę zagadek zostałem tutaj. za każdym razem jak tylko wchodzę na forum to odwiedzam ten temat... nie tylko żeby się sprawdzić, ale też żeby się czegoś dowiedzieć... wątpię żeby satysfakcjonowały mnie pytania ubogie w treści.
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 15.10.2012 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując