Cytat:
To daje do myślenia, nie tylko w kontekście naszej przyszłości, ale również przeszłości i bardzo dziwnego wybiórczego punktu widzenia niektórych mediów, którym bardzo łatwo przychodzi krytyka obecnego zarządu, zapominając przy tym, celowo lub nie - pozostawiam to ocenie czytelnika - że zupełnie kto inny jest odpowiedzialny za dzisiejsze problemy, a obecny Zarząd próbuje po prostu je rozwiązać.
Nie chodzi o polemikę z kimkolwiek. Jest to kwestia wiary, że mówienie najtrudniejszej prawdy jest lepsze niż mówienie najpiękniejszych kłamstw, bo ostatecznie prowadzi to do czegoś dobrego, choć szczerego zawsze naraża na bolesną i personalną krytykę. Na prawdę i wyjaśnienia zasługują przede wszystkim nasi kibice, a więc ci, dla który Biała Gwiazda to dużo więcej niż często sobie wyobrażamy.
|
Pan Bednarz chyba postradał zmysły. Żyje chyba w jakimś świecie równoległym do istniejącego. Jest odpowiedzialny minimum w 50%, a moim zdaniem w 99% za sportowy wynik zespołu w poprzednim sezonie. Panie Bednarz - skończ Pan kłamać i udawać niewiniątka. Pan mówi tyle o tej prawdzie, a sam teraz kłamie, że odpowiedzialność za sytuację finansową ponoszą poprzednicy. Cóż... gdyby Wisła była wyżej w tabeli, gdyby grała o MP w poprzednim sezonie(a moim zdaniem mogła), to byśmy teraz inaczej rozmawiali i o kryzysie i o sytuacji kadrowo - finansowej.
Niestety, w tym klubie tolerowane są brednie, nawet największe, a klub daje na to przyzwolenie. Jeszcze jest to publikacja tak nierzetelna i tak subiektywna, że można zadać pytanie - ile razy jeszcze Pan Bednarz wyjdzie i nas okłamie?!
Cytat:
|
Jak bumerang u moich krytyków wraca kwestia Tomasa Jirsaka. Jego transfer wymaga więc kilku słów komentarza. Tomas przyszedł do Wisły jako młodzieżowy reprezentant Czech za 700 tysięcy euro, choć jego ówczesna wartość była trochę wyższa. Transfer był negocjowany przez komitet transferowy składający się z trzech osób. W artykule „Faktu” Jirsak podany jest jako najlepszy przykład piłkarza, na którego pieniądze zostały roztrwonione. Chcę zwrócić uwagę wszystkich na fakt, że Jirsak jest zawodnikiem, który w Wiśle spędził pięć sezonów, rozegrał ponad 150 meczów i u wszystkich pięciu trenerów, którzy prowadzili w tym czasie zespół, w mniejszym lub większym stopniu grał. Zdobył trzy mistrzostwa Polski, jedno wicemistrzostwo i zaliczył fazę grupową Ligi Europejskiej. Życzę każdemu dyrektorowi sportowemu i prezesowi, aby wszystkie jego nieudane transfery miały tak udaną statystykę i tak dobrze się zamortyzowały.
|
Szok i totalne dno. Księgowy jak zwykle dorzuca do pieca.
Cytat:
|
Mamy też absurdalną sytuację, kiedy ktoś próbuje mnie rozliczać z transferów Miśkiewicza, Sikorskiego czy Quioto. Ci ludzie są tu dopiero trzeci miesiąc, a trafili tu po to, żeby nas przekonać do siebie. Czy to była porażka, czy sukces, czas pokaże.
|
Jakoś mam takie dziwne przekonanie, że większość, jak nie wszystkie transfery okażą się niewypałem.
Cytat:
|
Bilans jest więc zupełnie inny. Wszystkie te transfery zostały przeprowadzone przy akceptacji zarządu i rady nadzorczej, więc nic się nie stało jednoosobowo. Tych pozytywnych rzeczy więc, o których mówię, nie należy traktować jako propagandy sukcesu Jacka Bednarza, bo to wszystko emanacja tego, co razem z innymi osobami robiłem dla klubu.
|
A ten tekst to niby co? Nie propaganda?
Cytat:
|
Na koniec pragnę bardzo wyraźnie podkreślić, że pozwoliłem sobie na te kilka słów komentarza wyłącznie z powodu kibiców, na których zadaniu, wsparciu i zrozumieniu obecnemu Zarządowi ze mną w składzie zależy. Nie zamierzam się gloryfikować ani wdawać w polemiki z panem Migą, ponieważ sprowadziłbym się tym samym do poziomu, na którym jest ten tekst i intencje, dla których powstał.
|
Panie Bednarz, Pan gazet nie czytasz. Wszyscy krytykują Wisłę za zbyt duże przypisywanie wagi do bilansu ekonomicznego, za zbyt dużą dbałość o to, za słowa wypowiedziane w marcu tego roku - za skandaliczne słowa, Panie Bednarz!
Cytat:
|
Byliśmy zaskoczeni wszyscy – od właściciela po organa spółki. Trener miał zielone światło, aby te niezbędne zmiany, które uważaliśmy, że były potrzebne, dokonać. Nie zwolniliśmy Probierza, a przyjęliśmy jego dymisję.
|
Zaskoczeni - mnie zdziwiła wypowiedź Probierza po meczu z Piastem, że "wie jak to jest, kiedy zawodzi się Pana Cupiała, Pana Bednarza etc." - nie opowiadasz Pan przypadkiem bajek. Bo ja z wypowiedzi Probierza jestem w stanie wywnioskować jedno - miał nóż na gardle przed każdym meczem i po każdym wyniku. A o wolcie przeciw trenerowi też Pan nie słyszał?