Wyświetl pojedynczy post
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2012, 22:04
Mecz z RPA nie był zbyt porywający, nie ma co się oszukiwać. Widoczny był brak kilku kluczowych zawodników, czyli głównie Borussi. Spodziewałam się więcej po Sobiechu (miał przynajmniej kilka klarownych sytuacji, w tym ta dwustu procentowa, kiedy chciał uderzać piętką...). Jego zderzenie z bramkarzem przeciwników wyglądało na coś powaznego, ale mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i, mimo wszystko, będzie mógł być brany pod uwagę przez Fornalika na mecz z Anglią. Z dobrej strony pokazał się Krychowiak, który mimo młodego wieku świetnie sobie radzi w środku pola i spokojnie może wyjść w pierwszej jedenastce we wtorek. Nie zawiódł mnie też Wszołek, który w pokazał swoje atuty i kto wie, może selekcjoner da mu szansę w eliminacjach. Milik za wiele nie pograł, ale myślę, że też może być z siebie zadowolony. Jak na debiut było całkiem w porządku.

Ogólnie mecz nudny jak flaki z olejem, oby we wtorek było zgoła odmiennie. Chociaż nie obraziłabym się, gdyby wynik pozostał taki sam. Jestem ciekawa kogo Fornalik wybierze na skrzydła i jakim systemem zagra. Nie mamy żadnego zawodnika pokroju Eugena Polanskiego, który mógłby wprowadzić piłkę z drugiej lini do ataku... A nie sądzę, byśmy zagrali takim systemem jak dzisiaj, czyli 4-4-2 z dwoma defensywnymi... Nie ma co gdybać, jakby to powiedział Wojtek Pawłowski: we will say what time will tell.
Odpowiedz cytując