Wyświetl pojedynczy post
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2012, 21:53
patrzę na spokojnie na mecz na łazienkowskiej i zastanawiam się gdzie Kula popełnił błąd. Zacząłem od analizy pierwszej jedenastki i po 5-6 minutach analizy doszedłem do tego, że Wisła obecnie nie dysponuje 11 piłkarzami o umiejętnościach i w formie predestynującej do gry w Ekstraklasie. Nie da się zestawić optymalnie obrony, ponieważ pomimo nadmiaru piłkarzy bloku defensywnego nie ma czterech "jako takich". Tak samo w pomocy, o napastnikach nie wspominając.
Mecz wyglądał ździebko lepiej gdy Kula pozwolił grać "tiki-takę", od której odżegnywał się Michał Probierz. Myślę, że poniekąd gra u trenera Probierza tak wyglądała z powodu przekonania, że do "krakowskiej piłki" trzeba żelaznej kondycji i odpowiednich wykonawców.
Tak czy siak analizę pracy trenera Kulawika zakończyłem po wspomnianych 5-6 minutach. Na dzień dzisiejszy nie ma znaczenia formacja czy podstawowe założenia taktyczne. Nasi grają piach w każdej konfiguracji.
Podobnie jak Wam, podoba mi się to co piłkarzom zaaplikowano na treningach. Po siedmiu kolejkach jesteśmy najsłabszą drużyną w Ekstraklasie. Personalnie i mentalnie. Obawiam się, że trener Kulawik z całym wielkim szacunkiem tu nie pomoże. Będziemy się męczyć do końca sezonu.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując