Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2012, 16:32
ociec Ciemka masz całkowita racje.

Tylko dla mnie wypowiedź Kulawika jest niespójna. Dlaczego nie chciał skomentować co jest przyczyną słabej kondycji? Szacunek do rzemiosła kolegi Probierza? Zawodnicy? Czy może prozaicznie - nie wie gdzie jest problemi? Suma summarum wyszło że odpowiedz na to pytanie jest mało istotna lub... niewygodna.

Przy okazji:
Kulawik sugeruje iż piłkarze nie mają kondycji, są podłamani, bardzo chcą wygrać ale nie mogą. Taki obraz chęci i niemocy właśnie co zamieciony pod dywan. Nota bene najważniejsze to pograć klepką i uwierzyć w siebie.

Co ciekawe przy tym otwarcie mówi o róznicy zdań między trenerem a zawodnikami, który zamierza zażegnać, cytuje:
Cytat:
Przede wszystkim rozmowa, dzięki niej można wiele wygrać. Zawodnicy też mają swoje przemyślenia i sugestie.
ale z drugiej strony ..... wszelkie przemyślenia i sugestie w ograniczonym zakresie bo ...
Cytat:
Nie wybierałem im zawodu.
Jest więc przygotowany odgórny plan treningowy (będący nie na rękę zawodnikom - wie to nawet reporter (sic!) ) który zawodnicy będą musieli zaakceptować ponieważ (ci sami doradcy z poprzedniego akapitu) nie wiedzą ze to dla ich dobra ...
Cytat:
Jak będą wiedzieli, że przyniesie im to korzyść, to polubią.
To jak w końcu z Kulawikiem jest? Rozmawia z zawodnikami i promuje partnerstwo czy uprawia faszyzm?
Wie co robić czy tez nie wie i chce się poradzić zawodników ? Może jednak to tylko gra pt. 'może porozmawiamy, Wy mnie zaakceptujecie a ja Was zrozumie'?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.10.2012 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując