Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2012, 21:10
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zas_rozpoczac/

Nie mogłem się powstrzymać, gdy klub kolejny raz prezentuje kadrę trenującą od lat na jedynym pseudoboisku treningowym oraz na korytarzach trybuny E, mimo że bardziej przestronnych pomieszczeń na stadionie jest tak dużo, a działki TF i Wisły graniczące ze stadionem przy R22 zarastają chwastami, zamiast służyć, oświetlonymi boiskami z drenowaną murawą lub sztuczną trawą.

Gdy to widzę i wyobrazam sobie, jak inaczej powinno to i mogloby wyglądać, to mimo tych tytułów mistrzowskich Wisły Cupiała, jest mi zwyczajnie wstyd i żal, że Wisła jest traktowana gorzej, niż niektóre o wiele biedniejsze kluby polskie. Żeby zobrazować co Cupiał wyprawia w tej sprawie, lub może czego nie wyprawia, to posłużę się ironicznym porównaniem z TF Cupiała. Wyobraźcie sobie, że pracownicy TF produkują kable w prowizorycznych szopach a szkolenia pracownicze odbywają na ulicy przed tymi szopami, co oczywiście jest odwrotnością jej bogatej infrastruktury w rzeczywistości. Coraz bardziej nie akceptuje postępowania Cupiała, marnującego szansę Wisły i nie budującego jakichkolwiek jej struktur, typowych dla wszystkich innych klubów. Oprócz tytułów i długu, Cupiał nie zabezpieczył Wisły niczym dosłownie. Ani bazą szkoleniowo-treningową, ani skautingiem i stabilnym działem sportowym czy marketingowym. To co kiedyś wydał na stary stadion, miasto zwrócilo mu co do grosza. Nie umiem już tego wszystkiego zrozumieć, mimo wdzięczności za tytuły i przywiazanie Cupiała do Wisły. Czas poważnie zapytać Cupiała, czy i co zamierza zmienić w swoim postępowaniu wobec Wisły, zanim Wisła utraci jakąkolwiek szansę na rozwój i przyszłość, a inne kluby polskie z topu, odjadą jej w siną dal.
Ostatnio edytowane przez kot : 08.10.2012 o godz. 21:19.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując