Wyświetl pojedynczy post
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2012, 13:35
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Siema. Mówimy żeby dać naszym trenerom czas, żeby zespół się zgrał, ale ja tu po sezonie widzę następną przebudowę drużyny. Taka krótka analiza( opieram sie na danych z transfermarktu) :
Nasza kadra obecnie wygląda następująco :
BR: Pareiko, Jovanic, Miśkiewicz, Kocoń
OB: Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Czekaj, Lepiarz, Frederiksen, Burliga, Jovanovic,
PO: Sobolewski, Wilk, Uryga, Chrapek, Garguła, Melikson, Iliev, Stolarski, Buras, Szewczyk, Iliev,
NA : Genkov, Sikorski, Boguski, Kamiński, Quioto, Karłowicz

Niby kadra liczna(30 zawodników) ale jest w niej 6 zawodników którzy jeszcze w tym sezonie nie grali ( są to młodzi + Jovanic ). Jednak po sezonie wygasa 10 kontraktów, odpowiednio :
Pareiko - 35 lat
Jaliens - 34 lata
Frederiksen - 30 lat
Sobolewski - 35 lat
Iliev - 32 lata
Sikorski - 24 lata
Czekaj - 20 lat
Burliga - 24 lata
Quioto - 21 lat
Uryga - 18 lat
Najlepsze jest to,że z tej całej piątki młodych żaden poziomem sportowym nie nadaje się do Wisły Kraków.
Jedynie Chrapek,no i Romek jak odbębni kare to może coś w koncu pokaże. Jesteśmy w ciężkim chuju,bo cała ta zgraja dziadków jest siebie warta,a jakby ktoś chciał postawić na młodzież to nie ma kim grać.
Dzisiaj znowu nasze zdolne chłopaczki się popisali w ME - 0:4 dostali od warszawki.
Co będzie dalej z tym zespołem to już chyba sam Cupiał nie wie. Obecni zawodnicy -za słabi.Młodzież z ME-szkoda gadać. Kasy na transfer- nie ma. Jak dla mnie to mamy sytuację patową.
Jedyna szansa,że Boguś się porwie na ostatnie szaleństwo po sezonie i wyłoży mamone na transfery. Inaczej będziemy grali dalej takim samym szrotem i taki sam szrot jak Sikorski ściągali.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.10.2012 o godz. 13:39.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując