sovinho_02 napisał(a):

Siema. Mówimy żeby dać naszym trenerom czas, żeby zespół się zgrał, ale ja tu po sezonie widzę następną przebudowę drużyny. Taka krótka analiza( opieram sie na danych z transfermarktu) :
Nasza kadra obecnie wygląda następująco :
BR: Jovanic(?), Miśkiewicz, Kocoń
OB: Bunoza (?), Chavez ( ), Głowacki, Czekaj, Lepiarz, Burliga, Jovanovic(?),
PO: Wilk, Uryga, Chrapek, Garguła, Stolarski, Buras, Szewczyk,
NA : Boguski, Kamiński,Karłowicz
Niby kadra liczna(30 zawodników) ale jest w niej 6 zawodników którzy jeszcze w tym sezonie nie grali ( są to młodzi + Jovanic ). Jednak po sezonie wygasa 10 kontraktów, odpowiednio :
Pareiko - 35 lat
Jaliens - 34 lata
Frederiksen - 30 lat
Sobolewski - 35 lat
Iliev - 32 lata
Sikorski - 24 lata
Czekaj - 20 lat
Burliga - 24 lata
Quioto - 21 lat
Uryga - 18 lat
Z całej dziesiątki realne ( na dzień dzisiejszy ) jest przedłużenie z Czekajem, Burligą, Urygą i może Pareiką.
Dla całej reszty nie widzę sensu gdyż w tej grupie jest 5 zawodników po 30.Czyli jeśli przedłużymy kontrakty z Czekajem, Burligą, Urygą i Pareiką to i tak musimy szukać 6 nowych zawodników z czego 2 obrońców, 2 pomocników i 2 napastników czyli po 2 zawodników do każdej formacji. I znowu ich wprowadzanie, zgrywanie może zająć pół rundy.
PS. Ten tekst jest moimi przemyśleniami na ten temat, nie musicie się z nim zgadzać ale chciałem poddać temat pod dyskusję.
|
Jest jak piszesz. Mogę tylko dodać, że jak w zimie będzie cd wyprzedaży (Melex,Genkov,Chavez?,Bunoza?) albo ktoś będzie chciał ucieć ze względu na zaległości to na nowy sezon z obecnego składu pozostaną co najwyżej Ci, których pozostawiłem w Twoim zestawieniu plus nowi (oby były na nich pieniądze i oby byli kontraktowani przez kogoś innego niż B...).
Atak (w ogóle ofensywa) śmierci... samobójczej

W tej sytuacji jedyną i ostatnią szansą będzie znalezienie względnie taniego trenera, który potrafi selekcjonować i rozwijać młodych grajków.