bedac dziennikarzem zrobuilbym taki naglowek : " beznadziejna legia wygrywa z KATASTROFALNA WISLA " ..... niezly poczatek - ale to charakteryzuje druzyny ktore wypruwaja sie w pierwszych 15 minutach i potem daja sie punktowac jak leszcze ....ladna bramka kolesia ktorego nikt w Wisle nie chce- choc poza bramka nic za wiele nie piokazal .... dominacja- a raczej staranie si dominowac naprawde slabej legii nad jeszcze gorsza Wiisla - 2 bramki legii, ktora strzela te bramki w sytuacjach gdzie nawet juniorzy zakonczyliby je duzo - duzo wczesniej - co do zawodnikow - Pareiko - bez minusow- wpuscil to co mial wpuscic- jedna kapitalna obrona- ale po prostu slaba legia nie zmuszala go do wielkiego wysilku ....Glowa - wg. mnie tragedia - zero zwrotnosci - szybkosci - nie mam pojecia co sie stalo z moim dawnym idolem - a zawsze myslalem ze bramkarz i stoper sa jak wino .... Fredriksen ? zauwazyliscie ze cala II polowa byla toczona po jego stronie

? hmmm ...ciekawe dlaczego

....o dziwo nienajgorszy byl dzis Michal Czekaj - Gula - oprocz bramki ( choc chwala mu za przepiekna bramke ) nic nie zagral - Melex ..

? sory- ale na te jego zamachy juz nikt sie nie nabiera -poza tym to cien zawodnika sprzed roku ...celnosc strzalow w bramke niesamowita ... - ale jaka liga- taka gwiazda - Iliev slabiutko i bezplciowo - czyli standard - Chrapek ? 2-3 zagrania nie robia kolesiowi niestety dobrego meczu - Wilk - obledny rycerz ( jak zwykle ) biega z jezykiem na wierzchu - tylko p oco

nadrabia kondycja i bezsensownya utrata energi swoja slabosc techniczno- pilkarska - cz. kartka wisiala w powietrzu - choc mialem nadziej ze dostanie ja za cos powaznego a nie frajerskie zagranie reka - Boguski ---hmmm ....to tylko koszulka biegajaca po boisku ....Genkov

no sory- ale jak mi ktos napisze ze slaby Pawel Brozek nie pasuje do Wisly- to co robi w niej ten surowy koles

sorki panowie i pane ale dla mnie Genkov choc sympatyczny koles to mega drewniany zawodnik - bez zadnego pomyslu na gre - i bez wiekszych umiejetnosci pilkarskich ( kiks ponad bramka - po co prawd spalonym- dobitnie t pokazal) ...podsumowujac : jesli to jest polskie "El Clasico " to jestem po raz kolejny zalamany ....i ta gra na glupie wybijanki do przodu - do nikogo - do ewentualnie osamotnionego - surowego technicznie _ Genkova ...juz tak Wisla graala za Skorzy .....legi ten mecz wygrala tym ze grala pilka- a nie wybijala jak Wislacy zazwyczaj na oslep - na strate pilki - ..nieststy ten chaos trwa juz 2 rok ...i konca nie widac ....mysle ze to najmniejszy wymiar kary ....szkoda tylko ze od tak naprawde 9wg .mnie) dzisiaj slabej legii ...... apropo pana sedziego - wg mnie troche za duzo NIEodgwizdal fauli legii na wislakach - i za bardzo byl na AUŁA ze storny - - JAK BOLI - zes trony gospodarzy - ale nie sadze zeby mialo to cos wspolnego z wynikiem i przebiegiem meczu - ...ogolnie mnie dzis legia zaskoczyla swoaja slaboscia - bo pomimo ze wygrala z mega slaba wisla - lub jak kto woli - ze zlepkiem przypadkowych osob w barwach Wisly - to spodziewalem si troche wiecej .....