Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2012, 08:44
NIe no kolejne dawanie szansy Łukaszowi G. zaczyna być cholernie irytujące i Kulawik na początku swojej przygoy (bo czy to będzie kariera okaże się w przyszłości) na ławce trenesrkiej I zespołu Wisły już stracił u mnie punkty....
Orbit w WIśle najlepiej prezentował się w ostatnich meczach rundy jesiennej ub. sezonu, a i tak patrzy się tylko przez pryzmat meczu z Odense i Twente (strzelona bramka). Później było już wyrównanie do tradycyjnej gry - czyli braku jakiejkolwiek formy....
W dzisiejszym PS piszą o strajku Melikosona, ale redaktorek nie zadał sobie 2 podstawowych pytań: jaki wpływ na grę Maora mają ustawienie go na lewym skrzydle zamiast na ofensywnym pomocniku oraz zmiana sposobu gry - zamiast gry piłką po ziemi za Probierza dominowały górne przerzuty, po których cięzko było opanować komukolwiek na małej przestrzeni piłkę.
Jeżeli zagramy dzisiaj z Legią z Łukaszem G. w składzie, to tak jakbyśmy grali w 10, podobnie nie zrozumiałe dla mnie do dzisiaj jest dlaczego w miejsce Bunozy z Piastem zagrał Czekaj. Jakby nie było - mistrz chaosu.
Legi gra technicznie i tutaj gra po ziemi prowadzona przez Maora, Iliewa i Chrapka z wysuniętym Genkowem mogłyby zrobić dużo dobrego.
Podejrzewam, że zamiast tego zobaczymy Gargułe, Sikorskiego i Czekaja - może się przełamią....
Ponadto obwaiam sie co z Fredriksenem zrobią Radović i Ljuboja, bo oni grają właśnie z tej strony, co grozi raczej wielkim pogromem (Bunoza ustawiony na lewym stoperze mimo słabej zwrotności byłby bardziej pomocny, niż Czekaj).
Mój skład: Pareiko-Jovanović, Głowacki, Bunoza, Fredriksen - Wilk (Jaliens jako DP wchodzący w środek obrony w miejsce Bunozy pomagającego Duńczykowi), Iliew, Chrapek, Melikson, Szewczyk- Genkow.
Na zmiane Boguski - w końcu swoją dyspozycję reprezentacjyną utracił w meczu z Legią po brutalnym faulu Borysiuka - bardziej tutaj widziałbym "fatum" z szansą na odrodzenie.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 05.10.2012 o godz. 08:48.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując