emj10 napisał(a):

Nie mam zamiaru bronić PO, więc czekam na Twoją inwencję twórczą. W linku, który podałem na stronie FR zostały wymienione punkty, które PO zrealizowała.
Czekam na takie samo przedstawienie % realizacji programu przez PiS (weźmiemy pod uwagę wyłącznie okres kiedy była koalicja - co do dnia).
|
Ale Ty ciężki człowiek jesteś. Procenty to sobie lepiej zapodaj wieczorem przed snem bo jak masz takie agrumenty to nie mam pytań.Nie ma dla ciebie znaczenia że PIS rządził krócej a PO wielokrotnie dłużej ? ....Pawełek Graś to Ty ...? Halo , czemu nas zaszczyciłeś na tym forum ?

Piszę ci e-nty raz żebyś podał które sztandarowe projekty PO które zrealizowali w pierwszych latach rządów a ty unikasz tego jak diabeł święconej wody odsylając do raportu FR który jest robiony po 3 latach. Po 18 nastu to rząd PO przewracał się na drugi bok w głebokim śnie. I dobrze o tym wiesz dlatego te wymijajace i kuriozalne odpowiedzi
Ale wracając do tych 21 "procentów " wykonanych przez rząd -FR zalicza takie
sztandarowe i
kluczowe projekty jak :
- Uchwalenie budżetu na 2008 rok w ściśle określonym terminie.
- Deklaracja utrzymania obecnej struktury właścicielskiej mediów publicznych.
-Kontynuacja prac parlamentarnego zespołu do spraw dialogu obywatelskiego pod przewodnictwem Marszałka Senatu.
-Realizacja polityki historycznej, by wzmacniać wizerunek Polski jako kraju miłującego wolność. !!!! - (mój dopisek -byłbym jak najbardziej za ale to chyba te książki MSZ rozsyłane po ambasadach w których Polacy są pokazywani jak drobne cwaniaczki...?)
-Utrzymanie w 2008 roku dotychczasowej liczebności kontyngentu wojskowego w Afganistanie.
Jakby odczucić te oczywiste rzeczy jak uchwalanie budżetu czy jakies kontynuacje dialogów (co to wogóle za obietnica wyborcza) to wyjdzie że w 3 lata zrealizowali może z 5% z czego do dymisji powinni sie podać ci ministrowie którzy nie zrealizowali NIC a więc ci odpowiedzialni za :
- bezpieczeństwo energetyczne
- budownictwo
- informatyzacje
- infrastrukture
- niepełnosprawnych i polityke społeczną
- przedsiębiorczość, konkurencyjnośc podatki - PRZECIEŻ TU P.O. MIAŁO POKAZYWAĆ CUDA
- sport, turystyka , promocja Polski
- sprawy wewnętrzne, bezpieczeństwo publiczne
- tanie państwo , likwidacje przywilejów
Jak widac nawet po tym raporcie FR Tusk zrealizował w 3 lata jedną kluczową obietnice- rozdzielenie prokuratury od ministra sprawiedliwości , w 6 lat dochodzi jeszcze deregulacja zawodów .
Podałem ci 4 sztandarowe projekty PIS w 18 miesiecy . Jak nie widzisz różnicy to Pawle Grasiu nic na to nie poradzę
p.s. poza tym przepraszam bardzo ale obietnice PO policzyła FR a Ty ode mnie wymagasz takiej samej analizy dla PIS . Po czym weżmiesz pod uwagę ewentualne moje i FR procenty i wydasz opinie .Dobre, naprawde dobre