raindog napisał(a):

|
1. Po co klub miałby mówić coś o "buncie" zawodników? Po to, żeby ludziom odechciało się przychodzić na mecze?
|
Nie klub, tylko łysy. To zupełnie dwie różne sprawy. Po co ? Przecież jasno napisałem w pierwszym poście jakie korzyści odniesie Probierz i łysy.
Cytat:
|
Rozumiem, że dogadali się z Weszło?
|
Po co ? Puszcza się plotkę poprzez zaufanego i po sprawie. Dziennikarze muszą o czymś pisać.
Ja polskich grajków bronić nie mam zamiaru. Zawsze uważałem, że to lenie bez ambicji. O czym zresztą tu też pisałem, gdy królowało hasło "postaw na młodych polaków". Nie wszyscy, ale większość.
Ale w tym przypadku uważam, że żadnego buntu nie trzeba było. Ta drużyna jest po prostu rozbita. Dla mnie najbardziej symptomatyczna jest postawa młodych. Ja pamiętam Błaszczykowskiego, młodego Małeckiego czy Brożków jak wchodzili do drużyny. Czekaj, Chrapek czy Szewczyk to cień tamtych piłkarzy. I nie chodzi mi o umiejętności piłkarskie a o cechy ambicjonalne. Jeżeli nawet im się za bardzo nie chce biegać to co powiedzieć o reszcie.
Ja się obawiam, że my weszliśmy w ciągły kryzys. Będą wzloty i upadki, ale w dłuższej perspektywie tylko jazda w dół.