|
Ja się cieszę z zatrudnienia Kulawika z kilku powodów o to kilka z nich
1) Nie Smuda
2) Nie Leńczyk
3) Nie Michniewicz
4) Nie Ulatowski
5) Nie ... kilku innych przeciętnych trenerów z dwulicową osobowością
Kulawilk , podobnie zresztą jak Moskal dałby się pokroić na Wisłę . To że wyciągnął wnioski z dwóch poprzednich podejść do zespołu jest dla mnie więcej niż pewne . A grać słabiej , już tym razem nie możemy . Dno już osiągneliśmy . Trener z zagranicy to i tak na ten moment pełny surrealizm . Klub wybrał najlepszą opcję z tych ' rozsądnych '.
Co się tychy "buntu piłkarzy ", staje się wszystko coraz bardziej realne . Czy to przypadek że gramy z I ligowcem jak II ligowiec ? Mecz z Pogonią i Piastem zakawał na kpinę . Tak słabego Głowackiego nie widziałem od .... niepamiętnych czasów . Podania od obrony wprost do napastnika rywali ? Iliev wchodzacy na boisko który traci 9/10 piłek ? Melikson człapiący w środku pola unikający nawet prób strzałów ? Brak wymienności chociazby 3 podań w środku pola ? o postawie takich tuz jak Gargułą już nie wspominam.
Osobiście też nie chciało mi się wierzyc w bunt piłkarzy , ale ostatnie spotkania naprawdę już przelały czarę goryczy . Wystarczy zresztą popatrzeć kto jest naszymi najlepszym zawonikami od początku sezonu ? wyłącznie młodzi . Reszta przechodzi obok meczu . Czy to przypadek ? coraz więcej wskauje że nie .
|