|
Niektórych tutaj się nie da czytać.
Jak dla mnie Kulawik to rozwiązanie dobre z jednego podstawowego powodu - on zna ten klub jak własną kieszeń, zna każdego zawodnika od juniora, przez senniora do oldboja. Komuś z zewnątrz zaznajomienie się z realiami zajęło by pół rundy, gdzie dystansu pozwalającego na utrzymanie moglibyśmy już nie odrobić. A tak mamy wciąż szanse. Kulawik ma Wisłę w sercu, wie co to za klub, sam wielkrotnie jako piłkarz udowadniał, że dobro Wisły to dla niego wartość nadrzędna. Wierzę, że da z siebie wszystko i poruszy niebo i ziemię, żebyśmy grali lepiej. Na polskim rynku oprócz Nowaka, który na dobrą sprawę jest jedną wielką niewiadomą oraz Adama Nawałki (ten z kolei jest nie do wyciągnięcia z Zabrza) to wybór zdecydowanie najlepszy. A wyników z MESY absolutnie na poważnie brać nie można, wiadomo jakim składem gra Wisła (rocznikowo) jakimi inne zespoły.
Ode mnie ma czas i kredyt zaufania. Mistrza w tym roku, ani w przyszłym, ani pewnie za dwa lata nie zdobędziemy bo jest jak jest z klubem. Ale oczekuje, że Wisła Kulawika będzie miała swój styl, w przeciwieństwie to Wisły Probierza, która miała styl dzidy. Nie oczekuje że wygramy każdy mecz, nie oczekuje nawet wygrania co drugiego, chcę zobaczyć dwie rzeczy - styl, walkę i ambicję. A być może zwycięstwa wtedy przyjdą.
Jeszcze jedno. Każdy pachoł, który oskarża Głowę czy Wilka o granie przeciw Wiśle nie widział ich min i łez w oczach w Gliwicach pod płotem. Być może jestem naiwny, ale nie wierzę w to, że ci gracze mogli zrobić coś takiego, dla nich Wisła mimo wszystko to więcej niż tylko miejsce pracy. Nie wierzę i tyle. Być może G., moralna szumowina, ale nie Głowa czy Wilk. Posty gościa z wislaportal to stek bzdur, oparty na domysłach.
Tomek Kulawik - 1906% poparcia !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
|