|
Senior Member
|

03.10.2012, 14:41
|
Tak, Głowacki przyszedł do Wisły, aby zwolnić ..Probierza, dobre, dobre . Ja jednak skromnie uważam, że Wisła Kraków to za wysokie progi dla tego trenera co ma zbyt wielkie ego, a za mały warsztat trenerski i nie potrzeba żadnego strajku piłkarzy, a wystarczy zwykłe zniechęcenie po kolejnych porażkach..co było widać gołym okiem na boisku. Może to optymizm, ale gorzej już było gdy była korupcja w Wiśle, a i była II liga ..więc na spokojnie przyjdzie przeczekać i ten czas, a Wiśle kibicować i tak nadal będę bo lubię i nikomu nic do tego.
A i jeszcze żeby była jasność, jak mam wybór pomiędzy Probierzem, a Głowackim nawet słabo grającym, to wybieram tego drugiego, choć dla mnie na środku grać powinien Bunoza jedynie ze zdrowym Głową, a jak ten jest po kontuzji to partnerem Bośniaka powinien być Chavez..
Tyle że głównym problemem tej drużyny jest gra formacji ofensywnych, brak jakości i gry zespołowej. W kwestii pierwszej to działka właściciela, „nie ma sianka nie ma granka”, bez kilku transferów lepszej gry jakościowej nie będzie, co do drugiego, to warsztat trenerski w tym psychologia budowania jedności w kolektywie, hmm dobry trener by sie nam też przydał , Kulawik wygląda jedynie na tymczasowego strażaka, cóż kolejny wariant oszczędnościowy właściciela.. Hmm..wypada więc poczekać na lepsze czasy..
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.10.2012 o godz. 14:47.
|
|