Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2012, 11:51
Znakomite zagranie tandemu Cupiał/Bednarz (choć ten drugi oczywiście występuje w charakterze podnóżka).

Po pierwsze sprzedano gładko bajkę pt. Winę za grę ponoszą piłkarze, którzy grali przeciwko trenerowi. Jak widać lud bajkę kupił.
Och, to bezgraniczne zaufanie do słów legionisty
Bajka wygodna dla wszystkich. Dla Probierza bo zmywa z niego winę za fatalne przygotowanie drużyny. Dla łysego, bo to przecież nie jego znakomite transfery są przyczyną osłabienia drużyny i dla C. bo kryje jego aktualną politykę wobec klubu.
Nikt już nie będzie pytał dlaczego tak słabo gramy. Jest powód.
Kolejny mit, których wiele ostatnio rozpuszczono. Mit, bo jak się przejrzy kadrę to znajduje tylko jednego zawodnika, który hipotetycznie miałby interes w takiej grze.

Po drugie Kulawik jako trener związany z Wisłą, będzie mógł liczyć na taryfę ulgową ze strony kibiców. A więc i ostrze krytyki wobec tandemu znacznie osłabnie.

Po trzecie Kulawik/Kmiecik wcześniej czy później wylecą. Kolejnych dwóch zaangażowanych Wiślaków mniej w Wiśle. Raj dla legionisty.

Co do Kulawika. Życzę mu wszystkiego najlepszego. Nie jestem zawiedziony, bo nikogo wielkiego się nie spodziewałem. Trudno powiedzieć jak się spisze. Wielkich oczekiwań nie mam. Zresztą cel jaki mu postawiono jest prosty.
Mamy zacząć coś grać.
Jasno postawiona sprawa, widać gdzie jesteśmy.

Dopóki nie nastąpi zmiana właściciela lub zasadnicza zmiana polityki obecnego, nic dobrego w Wiśle się nie wydarzy. I nie chodzi mi tu bynajmniej o owe przysłowiowe "sypnięcie kasą", dla jasności.
Odpowiedz cytując