Wyświetl pojedynczy post
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2012, 14:05
wieśniak... Coelho nie jest artystą...
szukaj dalej... :]

podejrzewam że prawdziwy hipster zmieszałby mnie z błotem twierdząc że nie jestem na czasie... uznając mojego bohatera z zagadki ich bożyszczem... chociaż Coelho też jest "stary i przereklamowany"

podpowiedź:
1. artysta ma 4 imiona i 2 nazwiska.

2. Artysta cierpiał na schizofrenie, psychiatra zdiagnozował jej rodzaj w oparciu o dzieła artysty.

3. Przez pierwsze 2 lata ich związku to Ona ich utrzymywała...

jak coś... jutro więcej podpowiedzi.

słabo wam idzie...
kolejna podpowiedź.

4. Aktualny trener jego "ukochanej" (tej której barwy zdradził) drużyny grał na początku swojej kariery w drużynie z miasta w której nasz artysta się urodził.

5. http://grafik.rp.pl/grafika2/282318,288365,3.jpg

6. W momencie kiedy uzyskał już pewna sławę i miał pozycję wśród innych artystów zaczął przekomarzać się ze swoim kolegą po fachu... zaczęło się od wyzwisk, pomówień, kończąc na małej bójce w barze, oraz stworzeniu pewnego dzieła... obraźliwego dzieła o wymownym i bezpośrednim tytule.

Koniec podpowiedzi... i tak za dużo ich dałem... w Pon. rozwiązuje zagadkę.

Kolejne i za razem ostatnie podpowiedzi....

7. Kiedyś na imprezę przyszedł przebrany za płetwonurka... został wyśmiany... ale dzięki tej chorej akcji zaczął współpracę z Chanel, oraz Hitchcockiem.
8. Link z podpowiedzi nr. 5 to wskazówka do jego muzeum, które mieści się w jego rodzinnym mieście. Muzeum powstało w roku kiedy jego ukochana drużyna zdobyła 9 mistrzostwo kraju. W roku tym "piłkarski świat się zatrzymał".
9. W Kielcach na alei sław jest jego "pomnik" (ciężko to nazwać pomnikiem).
10. Jego kobieta była ruską...
No kur.a ... co jest z wami
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 09.10.2012 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując