Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2012, 13:49
Ustosunkuje się tylko do jednego:

sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Po drugie Kaczynski jest zbyt wyrazistym politykiem i jezeli naprawde mysli o zrobieniu czegokolwiek dobrego dla Polski powinen usunac sie w cien. Po prostu ma zbyt duzy elektorat negatywny.
Niezależnie od tego kto będzie stał na czele PiS-u czy jakiejkolwiek partii która podejmie walkę z panującym układem, to zawsze będzie miał przeciwko sobie większość mediów i "ałtorytetów" które ciągłym jazgotaniem o "nienawiści", "wrogim milczeniu" i faszyźmie wyrobią mu już stosowny elektorat negatywny. Usunięcie się Kaczyńskiego na bok nic nie da - bo to nie on jest problemem. Chyba pamiętasz jakie cuda potrafią zdziałać media gdy tylko ktoś zaczyna podskakiwać tak jak mu salon zagra (patrz:Niesiolowski, Giertych). "Faszysta" nagle staje się "nowoczesnym" i "Postępowym" politykiem. To samo działa w drugą stronę.
PS.Pierwszy raz słysze żeby wyrazistość polityka była jego wadą - ale w Polsce to wszystko jest możliwe.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"