Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2012, 10:37
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę zabawna konstatacja : twierdzisz że ludzie sami się wyprowadzili na ulice sprokurowani sytuacją społeczno ekonomiczną. WIększej głupoty nigdy nie słyszałem ponieważ nigdy ludzie się SAMI nie wyprowadzają. Każdego buntu, protestu, strajku są przywódcy. I czy się to podoba czy nie tutaj organizatorem był ze strony politycznej Kaczyński. Wiem boli to wszystkich palikociarzy i innych lemingów ale taki jest fakt
Wskaz mi zatem kto był przywódcą protestów przeciwko ACTA. To samo z Madrytem i Atenami. Ludzie potrafia sie zebrac bez jakiegos konkretnego lidera a w imie wspólnych wartosci.
Po drugie - bipolarne są]praktycznie wszystkie demokracje w Europie czy w cywilizowanym świecie, bardzo rzadko są trzy znaczące strony polityczne.Rozumiem że ludzie są przekorni i jak są 2 strony to chcieliby 10 , jakby było 10 chcieliby 2 strony ale tak już jest z ludźmi
Nie , nie chodzi o ilośc parti. Chodzi o to ze w Polsce zaczyna sie głosowac nie za ideami jednej opcji tylko przeciwko drugiej. Nie jest to w zasadzie zbyt trudne bo tak naprawde nieiele rózni PiS od PO. Pęc lat temu Platforma koncertowo wykorzystała elektorat negatywny PiSu i zdobyła władze. I teraz jak ludzie są juz mocno wqrwieni na Tuska i jego bande PiS powinnien zrobic to samo. Nie da rady jednak bo PiS w dalszym ciągu postrzegana jest jako partia wodzowska, a ludzie ciągle mają w pamieci obraz wilczych oczu Jarka wykreowany przez specjalistów z Platformy.
Po trzecie- program.Tak szczerze to nie rozumiem czego oczekujesz i co ci nie pasuje. Twierdzisz że programu nie ma? Bo jak nie zrozumiałes o co w nim chodzi to już na to nikt nic nie poradzi.
Tak twierdze ze program PiSu to zbitek chwytliwych haseł których i tak nie bedzie mógł zrealizowac.