Baala napisał(a):

--------------------Pareiko
-------Jovanovic--Głowacki--Bunoza
Burliga---Chrapek--Wilk--Jaliens--Frederiksen
----------------Melikson
-------------------------Genkov
|
Wybitnie skuteczna taktyka i wg mnie przyszłość piłki nożnej ale powiedz mi czy jesteś w stanie sobie wyobrazić Burligę i Frederiksena biegających 90 minut na pełnej ku*wie od pola do pola? Bo ja nie. Nie jestem też w stanie wyobrazić sobie Jaliensa i Wilka kreującego JAKIEKOLWIEK akcje, bo sam Chrapek nic nie zdziała. Taktyka opierająca się na niesamowicie wydolnych wingbackach gdy nasi zawodnicy nie wiedzą pewne co to wogóle jest i dominacji w środku pola, gdzie środek pola to nasza najsłabsza formacja po prostu nie ma prawa się sprawdzić.
tofik napisał(a):

|
Wilk to hamulcowy akcji. Nawet Żaliens gra lepiej. Trzeba dać pograć Urydze. Co mi się rzuciło w oczy w grze Urygi - nie ma takich problemów z podaniami jak Wilk i mniej panikuje pod presingiem rywala. Ale trzeba to zweryfkować dając mu więcej szans. Chrapek Uryga to byłby ciekawy eksperyment. Przed nimi Melikson w ataku Genkov z Ilievem. Skrzydeł nie mamy boczni obroncy słabi ale mają chęć do biegania w przód.
|
Jestem wielkim fanem talentu Urygi ale liczenie na 18 latka, który nigdy w seniorskiej piłce nie zagrał od początku ani jednego meczu jak na zbawcę wiślackiego środka jeszcze w czasie, gdy w drużynie ewidentnie nie ma atmosfery a kryzys jest taki, że zęby łamie może doprowadzić wyłącznie do zmarnowania zawodnika. Bardzo wątpię, żeby poradził sobie z presją.