Wyświetl pojedynczy post
Kibic Piasta i Wisły
Junior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2012, 21:52
No moi koledzy...jak widzicie mój nick nie było mi łatwo dziś pójść na mecz. Przez chwilę chciałem zabrać dwa szaliki ale zdecydowałem się na wzięcie bliskiemu mi sercu szalika niebiesko-czerwonego

1. Po pierwsze szacunek za ilość głów i doping do samego końca.
2. Z tymi zawodnikami to i Mourinho by nie dał rady. Byłem największym orędownikiem Probierza, trzymałem kciuki żeby to był włąśnie on a nie ktoś inny ale chyba nie do końca miał pomysł na tą drużynę albo nie do końca miał wpływ.
Dzisiejszy mecz to było po prostu podsumowanie kiepskiej Wisly i zastanawiałem się któa drużyna gra w jakich koszulkach.
Probierz nie do końca miał pomysł czy opierać drużynę na gwiazdeczkach czy na młodzieży - a efekt jest taki, że biegało po boisku 11 gości z białą gwiazdą na piersi i każdy miał inny pomysł na ten mecz.
Brakowało absolutnie zrozumienia a śmiech politowania budziło zderzanie się zawodników Wisły czy nie umiejętność wymiany 3-4 podań.
Takie wynalazki jak Frederiksen, Jaeliens, Sikorski nie mają prawa grać w Wiśle.
Zresztą jak widziałem jakie zmiany dokonuje MP to miałem przekonanie, że on sam się poddaje bo wpuszczenie Sikorskiego to zdecydowanie się na grę w 10-kę zresztą...ociężałość Wilka to też była gra w 10-kę.
Co dalej Pogonić to całe towarzystwo do ME, dać szansę młodym (Szewczyk naprawdę ma potencjał) i dać nowemu trenerowi szansę na zbudowanie drużynyn według własnego pomysłu. Żal mi Probierza bo jestem przekonany, to jednak nie była jego drużyna.
A Piast? Sam nie mogę uwierzyć w to co widzę a patrząc na Trelę to nie mogę uwierzyć, że Wisła oddała go za czapkę gruszek (on przyszedł do Piasta z Okocimskiego ale jako piłkarz Wisły).

Mimo to nadal liczę, że Wisła rozpocznie marsz w górę i mimo, iż jestem kibicem przede wszystkim Piasta życzę jej mistrzostwa (jestem realistą i znam miejsce w szeregu Piasta).

A jeszcze wracając do Piasta - 16 miesięcy temu Brosza w Gliwicach zlinczować chcieli, nienawiść kibiców przechodziła wszystkie granice. Zarząd to przetrzymał dał mu wolną rękę i proszę... efekt widoczny.
Może w końcu w Wiśle zrozumieją, że lepiej pozbyć się 10 kopaczy niż fachowaca bo za takiego uważam Probierza.

Pozdrawiam z Gliwic
Piast&Wisła (w moim sercu)
Odpowiedz cytując