syryls napisał(a):

|
Zresztą Probierz jak składa dymisje to kontrakt zostaje rozwiązany, Wisła nie płaci mu nic. To jednak trzeba przyznać Michasiowi, Maaskant nas wyrolował finansowo
|
To nie FM.
Dymisja Probierza musi zostać teraz zaakceptowana przez zarząd.
Umowa obowiązuje w obie strony, zarówno trenera jak i klub i jeśli nie ma obopólnej zgody co do rozstania to będzie ona obowiązywać dalej.
Co do Probierza, to chyba tak będzie najlepiej. Ja go uważam za niezłego trenera i inteligentnego faceta. Niestety najwyraźniej nie było mu po drodze z naszymi kopaczami, jego koncepcja gry do nich nie pasowała. Do tego najsłabszy skład od długiego czasu i Wisła grała piach. Zawsze życzyłem mu jak najlepiej, szkoda, że mu nie wyszło - teraz znowu będzie kabaret z poszukiwaniem trenejro.
Co do wcześniejszej rozmowy, ja nigdy nie dopisywałem 3 punktów przed meczem; zwracałem jedynie uwagę, że między wychwalaną pod niebiosa Legią, a krytykowaną za wszystko Wisłą jest tylko parę punktów różnicy w tabeli. Zgadzam się, że Wisła grała słabo i poza pierwszym meczu w każdym kolejnym zawodziła. Jednak dziwi mnie optymizm i euforia niektórych, którzy wskazują na Legię jako niedościgniony wzór, podczas gdy też gra gównianie. Lepiej od nas ale nadal za słabo, by się wybić ponad resztę stawki. No ale tak to już jest, że Legię się wychwala pod niebiosa jak walczy o podium, a Wisłę krytykuje nawet jak zdobywa tytuł
Ciekaw jestem kto teraz? Oby nie Dyzma.