|
Swego czasu, dobry, można powiedzieć ponadczasowy tekst napisał użytkownik rw88 pozwolę go sobie zacytować:
" Naprawdę, dla mnie idealnym modelem byłoby to, żeby polskie kluby trenowali ludzie pokroju choćby Rangnicka, Adriaanse, Favre, Jimeneza, Slomki, Steevensa, Ramosa, Jacobsa, Dauma, Lucescu, McLarena, Ruttena, a nawet Koemana. Przy takich nazwiskach Probierz rzeczywiście wygląda bledzej. Problem w tym, że nikogo takiego jeszcze w naszej lidze nie widziałem i pewnie jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie, zanim któregoś z nich tutaj zobaczę, bo jak wszyscy wiemy, nie ma na to KASY. Do takich nazwisk koniecznym byłoby dołączenie najbardziej utalentowanych, polskich szkoleniowców w roli asystentów i niech uczą się futbolu i trenerki na najwyższym światowym poziomie, daj Boże żebym dożył takich czasów! "
Ano właśnie warto odstawić na dziś PMSzkol. na tor boczny, ale do tego trzeba woli bossa, nowy trener na poziomie jak wyżej, nowy dyr. sp. na poziomie Valckx'a, czy realne !? Otóż jak boss zechce to tak , a jak nie zechce, to nie, ot wola właściciela. Pamiętajmy też że był już u nas np. Petrescu, był też ostatnio Valckx, czyli to jedynie kwestia woli B.C. i nic ponad to.. Pytanie czy mu się zechce zainwestować w nasz klub, ja nie wiem, choć ciągle mam taką nadzieję, taka już dola kibica wierzyć i czekać.
|