W Polsce przyzwyczajeni do socjalu? haha
Wiesz ile wynosi zasiłek dla takich rodzin? Po podwyzsze od listopada będzie wynosił 77 zł miesiecznie

"Załapię" sie na ten benefit jedynie rodzina, gdzie sredni dochod na członka nie przekroczy 539 zł..
Choc nie za bardzo łapie przekaz Twojego postu..Potwierdza on tylko, że olbrzymia ilość ludzi w Polsce żyje ponizej minimum niezbednego do normalnego utrzymania(srednia krajowa nie lapie sie na to), a nawet egzystenjcji.. Myślę, że głównym postulatem ludzi wnioskujących o podwyższenie pensji minimalnej jest umozliwienie w ogole życia sporej liczbie osob, zarabiających pensje minimalna lub tylko nieznacznie ją przewyższających..
Zauważyc też trzeba, że zniesienie pensji minimalnej doprowadzi do jeszcze większych patologii..Gdzie dla wielu ludzi nie bedzie miejsca by żyć i kolejne 2 miliony wyemigruje..Bo wtedy wraz z rosnącymi wydatkami, zarobki będą stały w miejscu..
Ten sztuczny twór jest utrzymywany niemalże we wszystkich krajach w europie, sam sie wkopałem pisząc o Niemcach, bo myślałem, ze jest wszedzie..Ciekawe rozwiązanie przyjeły USA, gdzie pensja minimalna jest równa minimalnym kosztom utrzymania, czyli u nas wynosilaby wg Twojego artykulu 2305 zł netto