koniak napisał(a):

|
Powiem Ci szczerze, że w taki sposób jak tam zostało to opisane można by również przedstawić szkółkę TS Wisła. Próbowałem znaleźć jakieś zdjęcia tych boisk czy ośrodka, ale nic tam nie ma. To, że mają wychowanków w składzie to jedno, a to że są w stanie ściągnąć młodego zawodnika nawet ze Sparty to drugie i to raczej ci kupieni stanowią o sile składu. Jak sobie przypomnisz jakich zawodników ściągaliśmy po 98 roku to zrozumiesz o co mi chodziło.
|
Nie, nie rozumiem o co Ci chodzi.
Pokaż mi naszych wychowanków na tym poziomie jak wymienieni na stronie Pilzna z ostatnich dwudziestu lat. Pokaż mi tych trzydziestu trenerów i po czternaście grup w
każdej kategorii wiekowej.
O bazie szkoleniowej wspomnianych Ukraińskich klubów nie będę nawet pisał.
W każdym normalnym klubie szkoli się młodzież, wszędzie jest baza szkoleniowa, nawet jeśli skład to w 90% efekt transferów.
Pogódź się z tym:
brak Ci realnych, życiowych argumentów żeby bronić naszej patologii.
Jacek Bednarz albo sam jest idiotą, albo ma kibiców za takowych. Jak czytam niektóre posty tutaj, to nawet mu się nie dziwię...
EDIT: A w 98-mym wzięliśmy jedne z największych talentów piłkarskich w kraju i je zniszczyliśmy. Kto pamięta jak na początku grał Kuzera ten wie. Wyrwaliśmy ich ze środowiska, nie zapewniliśmy im trenerów, nie zapewniliśmy im boisk, nie próbowaliśmy ich wychować. Jedynie Brożkowie się jakoś wybronili, ale i tak bardziej im zaszkodziliśmy niż pomogliśmy.
A wszystko dlatego, bo nie mieliśmy akademii. Nadal nie mamy.