Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2012, 08:58
Brawo wiadomości TVP! Jak za PRL-u. Cytując jeden z komentarzy :"Wiadomości". "Dziś w małej wiosce w urugwajskiej prowincji Rio Negro urodziło się dwugłowe cielę. A teraz posłuchajmy muzyki klasycznej"

W polityce napisał(a):Wyświetl post
Cenzura wróciła już na całego. W "Wiadomościach" ANI SŁOWA o tym, że w grobie śp. Anny Walentynowicz pochowano inną osobę.
Nic. Dosłownie nic. Żadnego materiału filmowego, ani słowa choćby w urywku depeszy. Po prostu zero!

Rzecz szokująca tym bardziej, że "Wiadomości" wypełniono mało znaczącą sieczką, informacjami w większości bez porównania mniej ważnymi.

Zaczynają się sceną lotniczą. Ale nie chodzi o Smoleńsk. To po prostu darmowa reklamówka samolotów Dreamliner. Kamera "Wiadomości" była w centrum szkolenia lotniczego w Gatwick pod Londynem gdzie polscy piloci "uczą się sterować". To dziś najważniejsze. A poza tym?
1. Areszt dla rodziców zastępczych z Pucka.
2. Następnie "Bezrobocie atakuje". Samo atakuje. Można by wprawdzie powiedzieć, że mamy jakiś rząd i że ktoś za ów atak odpowiada, ale bezpieczniej zawiesić temat w abstrakcji. Bezrobocie - jak mówią dziennikarze - "mamy" i "będzie rosło". "Urzędnicy z pośredniaków przyznają, że sami nie są w stanie z tym problemem poradzić".
Słowo "rząd" się w tej relacji nie pojawia! Eksperci oceniają nie politykę gospodarczą zielonej wyspy, ale ... urzędy pracy! O polityce ekonomicznej - ani słowa. Za to "czasy są takie, że zdobycie zajęcia to będzie coś". Ale "na szkolenia bezrobotnych państwo chce wydać setki milionów złotych". A więc dobra wiadomość! Kochany ten nasz rząd.
(...)
No i jeszcze jedna ważna sprawa - diamenty. Rosjanie uruchomili wielką ich kopalnię. Kraj rad znowu nas zadziwia.
To wielka, dobra, bardzo ważna wiadomość- komentuje ekspert.

A, jeszcze jedna ważna wiadomość: pewien australijski reżyser sfilmował "wirujący ogień" czyli "tak zwany diabelski ogień" czyli "ogniowe tornado".
Całość:
http://wpolityce.pl/artykuly/36645-c...ano-inna-osobe
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"