|
Bate Borysov , to jak dla mnie ewenement na skalę światową. Wszyscy nasi " eksperci " gadają , ze taka Białoruś słaba i biedna , ze tani piłkarze i w ogóle... I oto Bate Borysov wchodzi do LM trzeci raz w pięciu ostatnich latach i nabiera doświadczenia. Dziś koncertowo załatwili Lille i , to wcale nie Brazylijczykami czy Portugalczykami. Większość Kadry Bate składa się z piłkarzy Białoruskich. I , to jest tak , ze oni do naszej ogórkowej ligi nie maja po co przyjść , bo u siebie mają LM. Mają coś o czym Polska marzy od prawie 20 lat... A najbardziej mnie ciekawi co Bate robi z tymi pieniędzmi. Czy inwestują je w młodzież czy co... . bo głośnych transferów tam nie ma. Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem tej drużny. Już widzę jak Legia Wisła czy Lech , by na nich w eliminacjach LM trafili jaka , by euforia była w mediach , że gramy z jakimiś Białorusinami...
Cluj jest w innej sytuacji ekonomiczno - geograficznej i łatwiej jest im ściągać Portugalczyków , ale Rumunów też mają sporo.
Ktoś tutaj kiedyś pisał , ze chciałby , by Wisła była Apoelem. Ja bym chciał , by jakikolwiek klub z Polski powtórzył kiedyś wyczyn Bate.
|