Marszałek napisał(a):

|
Nie wiem o co Ci chodzi ale Drozd chce powiedzieć, że ci sami piłkarze grali z ćwierćfinalistą LM a teraz nie dają rady jakimś cudakom ze Szczecina. Tak więc Twoje krzyki nie mają żadnego sensu, bo piszesz nie na temat.
|
Po pierwsze to co piłkarze grali rok temu to było rok temu. Dziś - jak to napisało weszło - Wisła ma kadrę na poziomie Piasta (uwzględniając wszystkie czynniki - życie to nie FM) więc gra na poziomie Piasta (albo nawet gorzej niż Piast). Rok temu była inna sytuacja w klubie, inna kadra i inne cele. Pozostali w klubie zawodnicy z taką a nie inną mentalnością a co gorsze niektórzy zmienili postawę o 180 stopni jak Melikson.
poza tym:
Apoel - Wisła 3:1
Pareiko - Lamey, Jaliens (80' Jovanović), Chavez, Junior Diaz - Sobolewski (58' Iliev), Wilk - Nunez, Melikson, Małecki (80' Kirm) - Genkow.
Pogoń - Wisła 2:0
Pareiko – Burliga (70 Jovanović), Jaliens, Bunoza, Frederiksen – Illiev, Garguła (76 Szewczyk), Wilk, Chrapek (64 Boguski) Melikson – Genkow.
Ja tu widzę tylko 5 piłkarzy, którzy się powtarzają + 1 z ławki. Jovanovicia nawet nie liczę bo on póki co zapisał się w pamięci jedynie w meczu z Cracovią zresztą przegranym. Również przez niego bo grał tragicznie jak zawsze kiedy jest na boisku na nie szczęście Wisły.
Poza tym w Nikozji byliśmy bezradni i w Szczecinie byliśmy bezradni. Zostawiając klasę rywali na boku jedyna ale kluczowa różnica w meczach z powyższymi rywalami była taka, że na Cyprze Wiślacy próbowali odrabiać straty. W Szczecinie nie widziałem nawet chęci strzelenia choćby jednego gola. W Łoweczu to był największy fart Wisły od czasu Saragossy. Równie dobrze Litex mógł wygrać 5:2 a z pewnością nie zasłużył na porażkę bo był w tym meczu lepszy.
bonawentura napisał(a):

|
Sobolewski, Iliev, Garguła...
|
Jeszcze Głowacki, Pareiko... Jak mówiłem o tych grajkach, że się bardziej nadają na ambasadorów jak Żuraw niż na piłkarzy to mnie tu zwyzywano i sugerowano abym poszedł się leczyć albo w ostateczności poszedł na forum Cracovii lub Legii...
cancer napisał(a):

|
Jak temu ufać? Jak Kirma wyceniali na ~1,5 mln Ojro...
|
Hehe... no i dodatkowo Widzew jako jedyny ma komplet punktów

Chęci, panowie, chęci... Tu prawie nikomu się nie chce chcieć dlatego jest tak jak jest. Sam Chrapek czy Szewczyk nie pociągną. We Widzewie nie ma piłkarzy z nazwiskami, są same no-name'y ale z chęciami. To wystarczy.