Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2012, 07:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Na razie się na to zapowiada, ale jednak nie mam pewności że znowu nie przegramy z samym sobą mistrza jak rok temu.
Dobrze zdiagnozowałeś ten mecz z APOEL'em. Przelicytowanie. To był all in w piłkarskim wydaniu i na river spadł niestety As dla przeciwnika.

Ja zastanawiam się jak to się wszystko skończy, dziś stawiałbym na Legię ale jedno mocno mnie zastanawia. Na jakiej zasadzie ekonomicznej Legia mówi o budżecie 80 mln zł. Dla mnie to jest tegoroczne przeinwestowanie Legii, przyjęcie jakichś abstrakcyjnych dochodów i to może zdecydować. Zobaczymy jak będzie wyglądało zimowe okienko w waszym wykonaniu bo jakoś te pieniądze będzie trzeba znaleźć. Więc co? Wyprzedaż, rozwiązywanie kontraktów itp. Odpadła kasa z LE, bilety, prawa tv. Dochodzi jeszcze tlący się konflikt i "zamykanie żylety".

Podobnie jak u nas cała koncepcja rozchodzi się szwach. Jak będzie, zobaczymy. Ekonomicznie cała liga stoi na głowie ale Legia robi salta w miejscu. Niestety nie pociesza mnie to jakoś za bardzo.

Jeszcze słowo o Gargule. Parafrazując, to jest chwast którego z tej drużyny trener lub zarząd powinien wyrwać. Albo młoda ekstraklasa, albo rozwiązanie kontraktu. Wypłacić odszkodowanie, bo w dłuższej perspektywie gość działa destabilizująco, tak jak działał Dawidowski. Tacy "zawodnicy" obniżają morale całej drużyny i sądzę że w dłuższej perspektywie rozsądniej jest raz zapłacić, wywalić i zapomnieć. A my się z nimi kisimy i kisimy. Widać czy to jednego czy drugiego w składzie i jest myśl " a może się przebudzi", matrix w którym on jest talentem i gdzieś tam możemy na niego liczyć bo się przebudzi. No nie, niestety się nie przebudzi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując