FraMat napisał(a):

Już kiedyś o tym pisałem:
W meczu z Cracovią zdobylismy mistrzostwo, a potem... odpuściliśmy wyniki. A Śląsk wtedy zdobywał punkty i strzelał bramki.
Czy możesz zrobić taką samą tabelę do dnia zapewnienia mistrzostwa przez Wisłę?
Owszem pamiętam, że w tamtym sezonie przegraliśmy ze Sląskiem, ale cała mysl trenerska Lenczyka skończyła się wtedy na ustawieniu autobusu w polu karnym i przeprowadzeniu dwóch kontr.
Jak taka taktyka sie kończy w Europie dowiedzieliśmy się w tegorocznych eliminacjach do LM
|
To co podkreśliłem to niestety sama prawda, która wydała się, gdy Śląsk "walczył w pucharach". W zeszłym sezonie fartem wyeliminował Dundee, a później mnie umiał strzelić bramki LOKO Sofia.....
Rapid Bukareszt pokazał im miejsce w szeregu w I meczu.
Przypomnę, że po meczu z Wisłą w Krakowie sam Lenczyk powiedział, że nie postawił w polu karnym autobusu tylko przegubowiec.
Faktem jest również to, że nasza PMS nie potrafi nauczyć swoich zawodników odpowiedniej taktyki i odpowiedniego ustawienia. Nawet patrząc na mecz z Pogonią, kiedy graliśmy w I połówce z wiatrem, praktycznie nie istniał w naszym zespole pressing - przecież przy tym, wietrze przy pressingu na połowie rywala, Paprykarze praktycznie nie przeszliby na naszą połówkę. A u nas wysoko podejdzie Iliev, Melikson i Genkow, a w środku czarna dziura z plątającym się Orbitem i biegającym bez opamiętania Wilkiem. Dwa podania i już byli w okolicy 30 metra.
Poza tym nie wiem czy znajdzie ktoś kto poda sensowne wyjaśnienie trzymania na boisku Garguły, ten człowiek powinien być poza Wisłą z powodów pozasportowych, ale nawet jeśli nie z tych, to powinien ogrywać się w ME z powodów czysto sportowych. NIechaj faktycznie w I składzie zagra Szewczyk i Chrapek, wejdzie Buras, bo nawet jeśli przegramy, to może coś pozytywnego z tego wyniknąc. Z Garguły nic pozytywnego już nie wyniknie dla zespołu - złudzenia ostateczne straciłem dawno....
nie przewidywałem 2 lata temu, że mogę cos takiego powiedziec, ale ten drewniany Bunoza jest obecnie najstabilniejszym obrońcą w zespole..........