Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2012, 21:07
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Oczom nie wierzę ! Nawet ja zwolennik budowania nowej Wisły jestem przeciwny sprzedawaniu Meliksona ...
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ( jeszcze wierzę że Probierz potrafi nową Wisłę zbudować) .... ale po rundzie jesiennej ... głowy nie dam czy nie zmienię zdania.
Natomiast ...... Bonawentura .... jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)
No i widzisz Grantar - znając Ciebie i Twoje patriotyczne podejście do tematu pewnie nie zgodziłbyś się z moimi propozycjami. ;-) Podam Ci jedynie pozycje, które bym wzmocnił - defensywnego pomocnika, lewego obrońcy oraz skrzydłowego.

Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy - nie Probierz. Sądzę, że Probierz powinien mieć spokojną głowę do końca tej rundy, bo mimo iż przyjąłem jego nominację trenerską w Wiśle z mieszanymi uczuciami, to jestem w stanie uwierzyć w jego możliwości - każdy ma inny styl pracy z drużyną, a ten zespół kadrowo nadaje się na miejsca 6-10. Więc lepiej wstrzymajmy się jeszcze z takim osądzaniem Probierza po 4 spotkaniach.

Powtarzam - dajmy czas Probierzowi. Liczka nie był żadnym Archimedesem, którego praca trenerska pozwoliłaby góry przenosić. Jaka jest pewność, że odkryłby drugiego Błaszczykowskiego? Żadna. Więc lepiej natenczas zachować status quo.
Odpowiedz cytując