Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2012, 20:53
Amber Gold to nie pierwszy parabank w Naszym? parapaństwie. Tylko, że w poprzednim przypadku WGI w oszustwie brały udział zbyt znane osoby, wręcz mainstreamowi kandydaci do tych JOW-ów (jeden z członków zarządu jest obecnie posłem PO - Dariusz Rosati), o których tu wspominacie.

Do poczytania o ciekawych postaciach typu Rosati, Orłowski, Bochniarz (tak Ta od dzisiejszego Kongresu "Kobiet") i jeszcze coś.

W Naszym Kraju sprawdzić się jedynie może mocny system prezydencki, gdzie wybierany w wyborach powszechnych Prezydent, jest za wszystko odpowiedzialny, powołuje premiera, rząd etc. Uczciwa osoba na tym stanowisku ma szansę coś zdziałać vide za krótkich rządów Kaczyńskich spadek Naszego Kraju w klasyfikacjach najbardziej skorumpowanych państw na świecie. Urzędasy wówczas po prostu się bały wszechobecnego Kamińskiego i jego CBA.

Co do Kukiza, lubię Go i jako artystę i jako Człowieka o bliskich mi przekonaniach, ale w moim odczuciu jest zbyt naiwny. Dał się omamić Platformie w 2007 r. i wciągnąć w medialną nagonkę wobec PiSu, W 2011 r. gdy po katastrofie smoleńskiej Był już krytyczny wobec rządów Tuska, dał się wciągnąć do programu Mellera, która była zwykłą propagandową ustawką, gdzie jak sam ostatnio wspomniał pewnych pytań zadawać nie było można. Teraz znowu pomysł z akcją dotyczącą JOW, ciekawe czy to rzeczywiście Jego pomysł i on pracuje nad całością, czy jest tylko twarzą tej akcji A jeśli PO zgodzi się na jakieś ustępstwo i zmieni ordynację wyborczą, to co już będzie wszystko w porządku Naprawdę czy ktokolwiek z Was uważa, że JOW-y będą lekiem na całe zło drążące Nasz Kraj Mam jednak wrażenie, że ostatnie wybory do Senatu pokazały, iż to jednak nie tędy droga. Moje pytanie wobec zwolenników JOW-ów jest następujące (jeżeli rzecz jasna dotychczas ktoś z nich brał udział w wyborach), czy pamiętasz na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach Jeśli tak, i jeżeli Twój kandydat dostał się do Parlamentu, czy orientujesz się w Jego aktywności w tymże Parlamencie (orientujesz się w jego frekwencji podczas posiedzeń i głosowań, jakie decyzje podejmował podczas głosowań, ile i jakie interpelacje bądź projekty wnosił, kiedy ma dyżury poselskie w swoim biurze poselskim i czy rzeczywiście jest w nim wówczas obecny etc. etc.)