Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2012, 18:15
NHitman napisał(a):Wyświetl post
Już mówicie o zmianie trenera... A co, jeśli z nowym trenerem wyniki się nie poprawią ? Znów wieszanie psów na trenera i szukanie kolejnego ? Taka karuzela trwa już od zwolnienia Maaskanta i niestety nic nam to nie dało... (zresztą, prawie nigdy nie dawało)
A czym ryzykujemy?

Da się grać gorzej i mniej efektywnie niż obecnie?

Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenerów. Ale nie widzę niestety niczeg co byloby dobrym prognostykiem pracy Probierza.

Tutaj jest tendencja zrzucania wszystkiego na brak ambicji u zawodników...ale przecież Probierz słynął z motywowania swoich ekip. Więc gdzie jest ten motywator?

To zdanie powyżej to ironia, ba ja osobiście uważam, że piłkarze się starają i to mocno. Grają zaangażowani każdy z osobna. Ale nie wiedzą jak walczyć jako drużyna, jako kolektyw.
Stały widok na meczu choćby z Groclinem to jeżdzący na dupie Sobol, padający pod nogi przeciwnika Wilk, walczący z dwoma zawodnikami Genkov, kiwający 3 gości Iliev, szarpiący się gdzieś przy linii młodzi zawodnicy i w końcu Melikson, którego jest mi po prostu żal widząc, jak próbuje coś robić, gdzieś szarpnąć, zagrać jakąś piłkę...a reszta? chce mu się wystawić, ale jakby zupełnie nie wiedziała gdzie, jak i po co...a potem tradycyjnie brak zrozumienia i spuszczają głowy...nie dlatego że im się nie chce, tylko dlatego, że są zrezygnowani swoją bezradnością jako zespół. A tymczasem przeciwnik bez wślizgów, zbędnego poświęcenia tylko: piłeczka i pak - pak - pak, a nasi biegają jak błędne owce, bez presingu, baz ładu i składu.
Gdzieś jest błąd...nie wiem czy to wina tylko Probierza, pewnie nie. Sytuacja w klubie tez mu nie pomaga. Ale cały czas mam w pamięci jego słowa jak to "wie co trzeba zmienić..." okazało się, że albo gówno wiedział, albo nadal wie, ale nie potrafi...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.