Wyświetl pojedynczy post
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2012, 14:30
A ja czasem myslae ze za duzo oczekujemy od osoby trenera i ogolnie rzecz biorac to efekty praca konkretnego trenera w konkretnym klubie to w 90% loteria i tyle. Probierzowi w ŁKS sie udalo pozbierac druzyne, u nas odwrotnie, ze slabej gry zrobila sie jeszcze gorsza. Ojrzynskiego z Korony chwalono rok temu za to jak potrafil zmotywowac Korone, poparte to bylo poczatkowo rewelacyjnymi wynikami. A teraz co ? Jeszcze gorzej niz Probierz, kto mi powie dlaczego? Orest poczatkowo pozbieral judaszy ale potem sie wszystko zaczelo psuc. Zielinski tez mial dramatycznie rozne osiagniecia przy roznych podejsciach do Polonii czy Lecha (Amici). Kasperczak w Wisle to chyba najlepszy przyklad.

Ja nie potrafie za bardzo dostrzec jakis powtarzajacych sie schematow osiagniec. Nie widze jakiegos konkretnego wplywu trenera na gre zespolu i wyniki. Wiadomo ze takie efekty to suma wielu czynnikow ale takim poziomie roznorodnosci osiagniec efekt pracy trenera na gre zespolu to chyba tylko przypadek. Albo cos zaskoczy i gra sie dobrze albo nie zaskoczy i jest chujnia.
DysoN
Odpowiedz cytując