jerry.lii.lewis napisał(a):

Do niedawna byłem zwolennikiem zdania, że wprawdzie zmiana Moskala na Probierza sensu nie miała, ale skoro już do niej doszło to nie ma po co zmieniać Probierza dopóki nie ma na jego miejsce duuużo lepszego.
Zmieniam zdanie !!
Jestem Przekonany, że zmiana Kazia na Probierza była okropnym błędem i, jeśli Wisły nie stać na klasowego trenera zagranicznego (z powodu, że w Polsce takich brak) to jestem za ściągnięciem Kazia choćby siłą.
|
Niektórzy pisali o tym już w połowie lutego kiedy pojawiło się realne zagrozenie katastrofą w osobach Bednarza i Probierza.
Byli wtedy wyśmiewani.
Pominąwszy całą kwestię finansów, to dobry trener nawet z niskobudżetowego skladu zrobi drużynę grającą jakimś okreslonym stylem.
Probierz jest tu już siódmy miesiąc i jeden cały okres przygotowawczy, a stylu, taktyki i ambicji u piłkarzy brak.
Ta drużyna naprawdę jest porównywalna skladowo z tą, która zdobywała mistrzostwo.
Zasadnicza różnica jest na pozycji trenera.
Tamta miała słabego trenera z Holandii, co wystarczało.
Ta ma "genialnego trenera" z Polski, co nie wystarcza nawet na beniaminków, a podejrzewam, że z takim ustawieniem, miałaby trudności na zapleczu ekstraklasy