Wyświetl pojedynczy post
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2012, 23:11
Powiem tak ( ulubione 2 słowa G. Laty), każda era się musi kiedyś skończyć i myślę, że to jest czas kiedy Cupiał powinien odpuścić... Wiem, że to może być nieadekwatny przykład, ale ja jako kibic niestety nie z Krakowa, a z Częstochowy powiem coś na przykładzie mojej ukochanej drużyny żużlowej Włókniarza. Otóż, był sobie kiedyś taki prezes, który uratował nam w latach 90 I ligę, zbudował dream-team i sukcesów nie było końca, ale... W 2007r. przyszedł kryzys i przez dobrych kilka lat Włókniarz jeździł ogony, prezes odpychał od siebie potencjalnych sponsorów, a klub walczył sezon w sezon o utrzymanie. Można powiedzieć, że sytuacja była podobna do tej w Wiśle... Po dużym nacisku ze strony kibiców prezes odszedł i choć każdy zwiastował nam szybki upadek i kibice starej daty mówili, że nie ma szans na lepszego prezesa i każdy z nich bronił się historią, to na jego miejsce przyszedł, uwaga 32- letni prezes, i co? Udało się pozyskać nowych sponsorów, klub zaczął zarabiać sam na siebie, co w żużlu w dzisiejszych czasach jest niemożliwe, i jako nieliczni jesteśmy wypłacalni wobec zawodników... Tak, tak jedna osoba ( tam na górze) się zmieniła i wszystko odwróciło się do góry nogami. Jaki z tego morał?

Mimo, że historia przemawia za Cupiałem, to ostatnie lata nie! Wiem, że teraz ciężko o nową osobę na foteliku prezesa, ale na pewno jakiś chętny się znajdzie. Błagam was nie żyjmy historią, to co Cupiał wygrał jest jego i chwała mu za to, ale zmieńmy tą typową Polską mentalność i zamiast stawiać pomniki, zmieńmy coś na przyszłość. Upomnijmy się o to, my kibice, bo to MY budujemy ten klub, a Wisła organizacyjnie jest w latach 90... Stoimy w miejscu od kilkunastu lat... Potrzeba nam kogoś młodego, który będzie miał świeży pogląd na to co się dzieję, bo przykro mi to mówić, ale z Cupiałem nic już więcej nie osiągniemy, niestety...

P.S Może nie jestem z Krakowa, ale kocham ten klub od dziecka, i staram się jeździć na mecze jak tylko czas i fundusze pozwalają, więc może ten mój głos z zewnątrz weźmiecie choć trochę pod uwagę.

Pozdrawiam.

P.S.2 : Jeszcze apropos organizacji, zauważcie to wreszcie... Jako jedyni nie mamy sprzedaży biletów online, kto za tym kur.. stoi? Pan Zdzisław z portierni? NIE! Cupiał. Podejrzewam, że po przyjściu do Wisły, Cupiał wymienił cały pion, odpowiedzialny za funkcjonowanie i on tak cały czas stoi od 15 lat... ZMIANY, ZMIANY, ZMIANY. Przepraszam jak coś za błedy, piszę to trochę podchmielony i jeszcze wkurzony po tym meczu w Szczecinie, ale to co się dzieję teraz w Wiśle nie może przejść bez echa wśród kibiców.
Ostatnio edytowane przez Kibic_z_Częstochowy : 14.09.2012 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując