|
I już wiadomo dlaczego nie dopuszczono Badena do sekcji zwłok śp. Walentynowicz.
"Opiniujący w niniejszej sprawie zespół biegłych specjalistów z zakresu medycyny sądowej, posiadających udokumentowany poziom wiedzy fachowej, w ocenie tutejszej Prokuratury, gwarantuje rzetelność opiniowania, zarówno w zakresie wiedzy specjalistycznej, jak i obiektywizmu i w ocenie tutejszej Prokuratury w pełni kompetentny do przeprowadzenia czynności ekshumacji i badania zwłok"
W szczególności zapewne dotyczy to P.Świątek, która oglosiła niedawno wszem i wobec że "że śmierci Stanisława Pyjasa winny jest on sam… bo spadł ze schodów."
Ale najważniejsze jest to co dalej. "Istotnym pozostaje także fakt, iż powołany zespół wykonał już sekcję zwłok trzech ofiar katastrofy samolotu Tu154 z 10 kwietnia 2010 r., posiada więc także pożądane w tym wypadku doświadczenie w badaniu ofiar tej tragedii".
Faktycznie, do badania TEJ tragedii potrzebne jest specyficzne doświadczenie (ciekawe na czym polegające - na mataczeniu?). Ręce opadają.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|