Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2012, 19:47
Pareiko nie jest i nie był jakimś superbramkarzem, ale jego forma raczej jest przewidywalna. Pomimo tych błędów, choć moim zdaniem ciężko nazwać ich błędami tylko z jego winy, jak dla mnie powinien stać w bramce. Co jak co, ale właśnie ze względu, że jest to doświadczony bramkarz, to na tle tak niezgranej obrony i paradoksalnie po części niedoświadczonej, to od niego w Wiśle powinno zacząć się ustalanie składu.

Moim zdaniem wprowadzenie Miśkiewicza, nawet jeśli uznamy go za lepszego od Pareiki bramkarza, niewiele zmieni w tym, że w defensywie i w samym wyprowadzaniu akcji jesteśmy słabi. To właśnie prokuruje wiele sytuacji podbramkowych, po których padają gole.

Ponadto, Probierz jeszcze ani razu nie wystawił w kolejnym meczu 4 tych samych obrońców. Jak ma obrona ze sobą i z bramkarzem współpracować, jak co chwila mamy roszady?

PS. Obejrzałem też analizę ostatniego meczu Wisły z Polonią. Iliev bardzo często odpuszczał, nie wracał się za piłką, nie asekurował. To powodowało bardzo często groźne akcje ze strony zawodników Polonii.

W związku z tym, a ponadto wskutek kontuzji Sobolewskiego, myślę, że skład na mecz z Pogonią winien być następujący:

Pareiko
Jovanovic - Głowacki - Bunoza - Frederiksen
Wilk - Garguła
Szewczyk - Chrapek - Melikson
Genkov

Zmiany:
Uryga, Iliev, Kamiński

PS2. Stawiam na taki, a nie inny skład - ale jeśli ktoś z ww. piłkarzy nie zagra jutro, bo nie jest w osiemnastce, to z góry przepraszam za błąd. Nie mogłem znaleźć informacji o tym, kto jest w kadrze na mecz z Pogonią.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 12.09.2012 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując