Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2012, 17:06
Ale nie dostrzegasz śmieszności w recenzowaniu resortowej historii jednego klubu przez kibica innego resortowego klubu?

Przecież ja w żaden sposób nie neguję, że jakieś antypolskie kanalie zarządzały Legią. Nie neguję również kaperowania, które tak spina przeciwko nam całą Polskę. Chociaż nie tylko to, bo spina ją również stołeczność (choćby nie wiem jak się pluli, że nie - tak jest na całym świecie) czy wyniki w Polsce czy w pucharach, frekwencja, budżet, stadion, oprawy, nieuchwytność Kazia Deyny etc. Tak samo i teraz Legią zarządzają ludzie, których wolałbym w klubie nie widzieć - delikatnie mówiąc.

Po prostu od lat reprezentuje tezę, że z tego kaperowania to jest więcej krzyków i histerii niż rzeczywistej pomocy dla Legii. Zwłaszcza od lat 60 tych. Wcześniej faktycznie brano do wojska i Legii (choć kolejnym kłamstwem jest tworzenie historii, że Legia tylko wskazywała palcem i zawsze dostawała kogo chciała). Poza tym ten uroczy propagandowy filmik zawiera błędy merytoryczne dotyczące paru zawodników. Dodatkowo kilku z tych kaperowanych zostało w Warszawie na dłużej, nawet na zawsze, więc kolejnym kłamstwem i mitem jest dorabianie teorii, że do Legii szło się zawsze na siłę.

Generalnie toczyć takich sporów nawet mi się nie chce, bo i tak pewnie nikogo nie przekonam. Jak mam dla kogoś być kibicem emanacji komizmu w Polsce to... niech będę. Niech sobie Polonia, Cracovia czy Bóg wie kto jeszcze tworzy legendy, że Legia to klub bolszewicki. Niech umniejsza wszystko związane z Legią. Niech gryzą i szczekają 24 h na dobę. Niech piszczą, gwiżdżą, rozkręcają antydoping, robią sektorówki z Jebać Legię czy Legia tirówka. Najlepiej niech całe ich życie toczy się wokół jak najmocniejszego dosrania czy pociśnięcia Legii. Niech wreszcie władze ich klubów napalają się jak szczerbaty na suchary, że już za tydzień Legia przyjeżdża i wreszcie kasa z frekwencji będzie.

Złodzieje i pijacy są
kibice z Warszawy
złodziejsko przemytniczy klub
to Legia Warszawa

Pozdrowienia

P.S. Tylko nie wciskaj mi więcej kitu, że ilość bluzg na nas na każdym wyjeździe i potem masowy orgazm z Ległą Warszawą jest winą kaperowania i jakiejś miernoty bez nazwiska, która kiedyś była prezesem całego CWKS. Ta, jasne
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 09.09.2012 o godz. 17:13.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując