0 22 napisał(a):

Tej nie znam. Ale jestem otwarty. Zwłaszcza, gdy kibic Wisły posiłkuje się materiałami Cracovii, Lecha czy Bóg wie kogo jeszcze
|
Zaczynasz sprytnie odchodzic od meritum sprawy.
Waszej historii nie stworzyli kibice Cracovii, Lecha Czy Wisły stworzyli ją decydenci czasów "przewspaniałej" Polski Ludowej i o to nie mam do was pretensji przeciez bo czasy były jakie były ale ogarnia mnie pelna pogarda dla dzisiejszych (nie wszystkich oczywiscie - do ktorej Ty grupy należysz jeszcze nie wiem) legionistow, ktorzy wybiorczo traktuja swoja historie i na zawołanie o 8 MP, Pucharach Polski, Superpucharach stają w pierwszym szeregu, wypinaja klaty i krzycza tak tak to jest ta moja Legia - piękna i wspaniała.
Ale gdy przypomina się Wam czesc tej ciemnej historii z kaperowaniem zawodników w postaci przymusowej służby wojskowej albo gry w Legii to Ci sami pierzchają w ostatnie szeregi i takiej Legii nie chcą znać...albo twierdza że może coś było ale nie tak i tak dawno że to może tylko mit - dla mnie sa kibicami sukcesu i kibicami ktorzy nie potrafia stawic czola histori wlasnego klubu.
Tak więc jeśli np kibic Lecha czy Polonii napisze opowie prawdę np o Legii że to klub który żywił się i pasożytował w pewnych czasach na innych zespołach to czemu mam tego nie przyznać