Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2012, 16:54
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Tej nie znam. Ale jestem otwarty. Zwłaszcza, gdy kibic Wisły posiłkuje się materiałami Cracovii, Lecha czy Bóg wie kogo jeszcze
Zaczynasz sprytnie odchodzic od meritum sprawy.
Waszej historii nie stworzyli kibice Cracovii, Lecha Czy Wisły stworzyli ją decydenci czasów "przewspaniałej" Polski Ludowej i o to nie mam do was pretensji przeciez bo czasy były jakie były ale ogarnia mnie pelna pogarda dla dzisiejszych (nie wszystkich oczywiscie - do ktorej Ty grupy należysz jeszcze nie wiem) legionistow, ktorzy wybiorczo traktuja swoja historie i na zawołanie o 8 MP, Pucharach Polski, Superpucharach stają w pierwszym szeregu, wypinaja klaty i krzycza tak tak to jest ta moja Legia - piękna i wspaniała.
Ale gdy przypomina się Wam czesc tej ciemnej historii z kaperowaniem zawodników w postaci przymusowej służby wojskowej albo gry w Legii to Ci sami pierzchają w ostatnie szeregi i takiej Legii nie chcą znać...albo twierdza że może coś było ale nie tak i tak dawno że to może tylko mit - dla mnie sa kibicami sukcesu i kibicami ktorzy nie potrafia stawic czola histori wlasnego klubu.

Tak więc jeśli np kibic Lecha czy Polonii napisze opowie prawdę np o Legii że to klub który żywił się i pasożytował w pewnych czasach na innych zespołach to czemu mam tego nie przyznać
Odpowiedz cytując