Cytat:
|
Holendrzy zostawiali Wisłę w następującej sytuacji sportowej (moment odsunięcia Valckxa): Mistrz Polski i uczestnik fazy pucharowej LE, po wyjściu z grupy, ćwierćfinalista Pucharu Polski. Najlepsza sytuacja sportowa od lat. To, że potem Bednarz z Probierzem całkowicie rozwalili drużynę i przegrali wszystko, to już nie ich wina.
|
Ta drużyna zdechła i skończyła się na Cyprze a jednym jej osiągnięciem była pokonanie Litexu Łowecz, potem dostawaliśmy regularnie wpi od każdego komu się chciało z nami grac. Nie odróżniam naszych porażek z Twente czy Fulham od oklep Sląska z Hanoverem. Nie wypromowaliśmy żadnego zawodnika do europy prócz Bitona, graliśmy starymi ( Ok doświadczonymi zawodnikami których nic te rozgrywki nie nauczą, żaden zawodnik nie nabrał doświadczenia dzięki tym rozgrywką prócz Wilka. Taki był obraz naszych pucharowych potyczek. Jakże inaczej wyglądał w tym wszystkich Standard Liege który grał zupełnie inną, młodą perspektywiczną kadrą, tak samo Legia, która grała zawodnikami stosunkowo młodymi na dłuższych kontraktach dzięki ty meczom w notesy zagranicznych skautów wpadło kilku zawodników tego klubu.
Nam po tej wspaniałemu przygodzie w europie został jedynie jeden wielki bałagan z którego zbierać będziemy się jeszcze długo. Poknaie Litexu Łowecz to nasz realny sukces, podobny lub nawet mniej znaczący niż pokukanie bardzo mocnego Beitaru Jerozlima, tylko że po meczu z Tottehamem ta drużyna nadal istniała i grała w lidze do końca.
Cieszyłem się z naszego sukcesu w europie bo rzadko się zdarza aby nasze drużyna zachodziła tak daleko... jednak oceniając go na chłodnio podsumowanie jest takie jak wyżej.
Cytat:
Co miał Valckx do transferów robionych przed sezonem 2010/11? Jakie wspólne transfery z Kapką?
|
Doskonale wiem kiedy Valckx robił transfery i kto decydował o nich wcześniej.... nie musisz mnie pouczać. Patrząc na proporcje kto i co kupił śmiało można stwierdzisz że to drużyna Basałaja, Kapki, Valckxa każdy z nich dokładał najczęściej słabego zawodnika do tego wszystkiego.
Cytat:
|
Genkow, Jovanovic, Chavez
|
Jak odzyskamy kiedy kol wiek kasę która poszło za Genkova (500 k euro) to będę uradowany...