westersyl napisał(a):

To wszystko zapoczątkował Basałaj bo to za jego prezesury zaczęto dawać kontraktu ludziom pokroju Paljic, Jovanić, Bunoza, Cikos, Wilk następnie Valckx wydawał kasę na Branko Bukhariego Jaliensa oraz słabego Genkova, potem na zwiedzającego gabinety medyczne Jovanovica. Kolejno Bitona i Nuneza, piłkarzy nie wybitnych lecz z perspektywami jednak wykupienie ich było nie możliwe czyli kolejna strata pieniędzy. Iliev ostatnio nie gra lepiej niż Andrandina z Pogoni Szczecin a przypuszczam, że zarabia znacznie więcej.
|
Muszę Cię uświadomić, że tego wszystkiego nie zapoczątkował Basałaj, ale Bednarz. I generalnie brak profesjonalizmu w naszym klubie był praktycznie od zawsze, tylko że za czasów Bednarza(mówię o pierwszym jego "pobycie") Wisła straciła najwięcej - tzn. straciła stabilną kadrę - nie wymieniono wówczas składu, a trzeba było taki "lifting" właśnie wtedy rozpocząć, choćby kosztem MP, ale poszukać, ponegocjować i sprowadzić relatywnie dobrych i tanich piłkarzy. A teraz? Teraz właśnie jest chaos. I ciężko nam będzie funkcjonować.
Dla mnie Cupiał mógłby zrezygnować. Podałem przykład miasta, bo ktoś tym klubem musiałby zarządzać. Ale niekoniecznie - mógłby to być ktokolwiek inny - ale profesjonalista pełną gębą. Nie musi dokładać pieniędzy, ale ja w bajkę pt. Pan Bednarz i Spółka nigdy nie uwierzę, bo ten człowiek robi wszystko "po łebkach"...